NyheterTävlingar

Patrick Reed kan bli historisk i Dubai

Av 2020 återstår nu bara en start: Europatourfinalen i Dubai.

Patrick Reed, Tommy Fleetwood, Collin Morikawa och Lee Westwood. Alla kan de vinna ”DP World Tour Championship” i emiratet Dubai i Förenta Arabemiraten. Men faktum är att 61av de 65 som går ut kan kamma hem den åtråvärda trofén och bli säsongens nummer ett i Europa.

Patrick Reed

Amerikanen Patrick Reed vann WGC-tävlingen i Mexiko innan coronaviruset kom och ledde till en nedstängning. Reed har inte slutat sämre än 13:e i alla tre majors den här säsongen och hans tredje plats i BMW PGA-mästerskapet hjälpte till att utöka ledningen Race to Dubai-rankingen.

Morikawa

30-årige Reed kommer att göra allt för att bli historisk, nämligen att bli den första amerikan som vinner ”European Tour’s Order of Merit”. Rivalen och landsmannen Collin Morikawa får han dock se upp med. Morikawa ligger på tredje plats i tabellen, mycket tack vare segern i PGA Championship.

Tommy Fleetwood har vunnit fem gånger på Europatouren. Har han flyt i Dubai denna vecka? Nja, Fleetwood har ingen storseger från säsongen 2020 och spelade inte speciellt imponerande i US Masters. Där hamnade den omtyckte engelsmannen på en delad 19.e plats på sex under par.

Poäng-regn över segraren

Mycket står på spel. Inte bara miljonerna i potten. Segraren får 2000 poäng denna vecka och den spelare som kommer sist får endast 30. Snacka om att det blir hett om öronen, nervöst där ute på fairway och riktigt tävlingsstinna deltagare som jagar Harry Vardon-Trophén.

Henrik stenson

Bara fyra spelare som slår ut har ingen matematisk chans att ta hem finalen. Svenske Henrik Stenson är en av dem dessvärre. Hur som helst så blir det rejält spännande när ridån går upp vid ”The Earth Course” på Jumeirah Golf Estates!

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights