Äta & BoLivsstilNyheter

132 natursköna golfhål öppna för säsongen

Golfsäsongen på Bjärehalvön är redan igång för fullt. 132 varierade hål finns att tillgå längs med Bjärehalvöns böljande kullar, i prunkande äppellundar, på toppen av Hallandsåsen och längs med energigivande hav. Nu väntar en lång säsong med massor av nyheter från Bjärehalvöns anrika golfklubbar!

För dig som redan spelat golf på Bjärehalvön krävs ingen större presentation, du vet hur fantastiskt vackert här är om våren. För dig som inte varit här så går landskapet närmast att likna vid Toscanas böljande kullar. I söder ligger Skälderviken med majestätiska Kullaberg i fonden. Väster ut från Torekovs kust syns Hallands Väderö och i norr kan man se hela vägen upp till Halmstad och Falkenberg vid bra väder. Naturen är ständigt närvarande och ändå ligger alla tänkbara bekvämligheter inom räckhåll för dig som golfare.

Bjärehalvöns golfklubbar har en lång historia, tradition och ett värdskap som är svårt att hitta på andra platser. Här vet man vad gästerna förväntar sig och gör sitt yttersta för att överträffa det.

Golfklubbarna har egna krogar som lagar ljuvlig mat och tallrikarna fylls gärna med råvaror från det lokala jordbruket. Saknas något i utrustningsväg ombesörjer flera golfklubbar de flesta behov genom butiker i anslutning till golfbanan. Dessutom erbjuder golfklubbarna boende i anslutning till banan för att skapa en friktionsfri totalupplevelse.

På Bjärehalvön har man nära till allt. 132 varierande golfhål går att nå inom så lite som 10 minuter med bil när man väl är på Bjärehalvön. Däremellan stöter man på välfyllda gårdsbutiker, 130 km vandringsleder, spa och sevärdheter i toppklass samt högklassiga restauranger.

Åkagårdens GK

På Åkagårdens omväxlande och välskötta bana möts spelaren alltid av något nytt. 360 graders utsikt över hav och land gör att årstiden präglar upplevelsen. Restaurangen har ett nytt fräscht koncept med Ostbutiken som snabbt seglat upp på topp 10 listan bland de populäraste golfrestaurangerna i Sverige. Här erbjuds alltid ett varmt alternativ och en matig sallad. Här finns också charkdisk så man kan handla med sig något gott hem efter rundan.

Äppelgårdens GK

Det är med stor glädje som Äppelgårdens GK kan välkomna sina gäster till sin nyrenoverade matsal och servera lunch från ett ombyggt kök. Restaurangen öppnade den 22 mars och utöver dagens rätt av husmanskaraktär, kommer det at erbjudas såväl fisk som ett vegetariskt alternativ. Sommargreenerna har öppnat och välkomnar till spel i härliga äppellundar.

Bjäre GK

På Bjäre är det mycket på gång. Under våren byggs rangen ut till dubbel storlek och 600m2 konstgräsgreener byggs. En golfstudio med den senaste tekniken från Trackman börjas byggas efter sommaren och även en stor vagnbod. Området kompletteras också med två padelbanor. Under vintern har både restaurang och boende fått sig en renovering.

Torekovs GK

Torekovs GK har öppnat upp ett helt nytt klubbhus med ny restaurang, lounge, shop och reception som har öppet året om. Nu påbörjas också etapp två där man renoverar utsidan av den gamla receptionen så att den smälter in i det nya klubbhusområdet. Vidare kommer insidan att renoveras. En Padelbana byggs också i anslutning till klubbhusområdet, som kommer att stå färdig under våren.

Torekov GK har också en hel del nyheter på träningsfronten där man bland annat introducerar ett koncept som heter Kinexit – personlig utformad fysträning och uppvärmning till golfspelare på alla nivåer.

Båstad GK

Till denna säsong förhöjs upplevelsen för medlemmarna och gästerna ytterligare ett steg med en helt nyrenoverad innergårdsmiljö. Här kan gästerna njuta inför eller efter en golfrunda. I miljön erbjuds förutom 36 golfhål en välrenommerad restaurang och en golfshop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights