Nyheter

83-åriga JoAnne Carner fick publiken att häpna

Golf kan vara en av de svåraste och mest frustrerande sporterna i världen, men för JoAnne Carner är det en rolig lek. I veckan fick hon åter publiken att häpna med en succérunda i U.S. Senior Women’s Open.

JoAnne Carner är en av de coolaste 83-åriga golfare någonsin, och hon är inte på långa vägar klar med att öka sin status som levande legend.

Äldsta kvinnan att spela USGA-mästerskap

På torsdagen sköt 83-åringen sin ålder i U.S. Senior Women’s Open på NCR Country Club i Kettering, Ohio. Det är fjärde gången Carner har skjutit sin ålder eller bättre i sin karriär, och hon blev den äldsta kvinnan att spela i ett USGA-mästerskap förra året vid en ålder av 82.

Trots sin prestation var Carner inte nöjd med sin prestation på 10 över par:
– Hela svingen var i princip av, sa Carner, enligt Golfweek. Jag sköt och föll tillbaka, duckade in i den.

Medlem i World Golf Hall of Fame

Carners bedrift är bara den senaste i hennes långa och framstående karriär. Hon är medlem i World Golf Hall of Fame sedan 1982 och har vunnit U.S. Women’s Open två gånger, 1971 och 1976. Hon har också 43 segrar på LPGA-touren i karriären och har vunnit fler USGA-titlar än någon annan kvinna med åtta. Bara Tiger Woods och Bobby Jones har vunnit fler med nio.

Carner, som startar igen på fredag, ligger för närvarande på en 94:e plats i fältet. Tammie Green, en sjufaldig vinnare på LPGA-touren, kortade en bogeyfri 5-under 68 för att ta ledningen i första omgången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights