Nyheter

Zach Johnson vald till USA:s kapten i Ryder Cup 2023

Det blir Zach Johnson som ska leda USA:s lag i nästa års Ryder Cup på Marco Simone Golf & Country Club i Rom. Johnson blir den 30:e amerikanska kaptenen sedan Ryder Cup startade 1927.

Johnson gjorde sin Ryder Cup-debut 2006 och spelade i fem Ryder Cups (2006, 2010, 2012, 2014 och 2016) och har varit vicekapten i de två senaste upplagorna.

– Jag är övertygad om att Zach kommer att bli oerhört populär bland spelarna såväl som i amerikanska golfkretsar. Han har uppträtt på de största scenerna som spelare, lagkamrat och som vicekapten. Han besitter alla ledarskapsegenskaper och vi förväntar oss att det amerikanska laget i Italien kommer att återspegla det hårda arbete, mod och osjälviska beslutsamhet som länge har definierat hans fantastiska spelarkarriär, menade Jim Richerson på PGA of America.

Johnson har vunnit 12 tävlingar runtom i världen, varav två majors, Masters 2007 och The Open 2015. Han vann Ryder Cup som spelare 2016 och som vicekapten 2020.

– Att acceptera denna kaptensroll, att få leda detta amerikanska Ryder Cup-lag utomlands efter vad vi åstadkom på Whistling Straits förra året är helt enkelt den största äran i min professionella karriär, sa Johnson.

– Jag vill tacka PGA of America Ryder Cup-kommittén för denna speciella möjlighet. Det är en stor utmaning eftersom vi inte har vunnit på bortaplan på tre decennier. För att vinna måste vi överträffa ett europeiskt lag som kommer att ha gott om talang och motivation på sin sida. Jag är angelägen att påbörja processen direkt med att sätta vårt team i bästa möjliga position för att lyckas.

Det första Johnson gjorde som kapten var att välja Steve Stricker till den första av sina vicekaptener. Stricker ledde USA till seger på Whistling Straits förra året och har även varit vicekapten tre gånger tidigare.

De amerikanska spelarna kommer att ha möjlighet att tjäna poäng från och med 2022 och avslutas omedelbart efter det andra FedEx Cup-slutspelet (BMW Championship) den 20 augusti 2023 med de sex bästa spelarna på poänglistan som då tar sina platser i det amerikanska laget. De sex återstående platserna kommer att vara Captain’s Selections och kommer att tillkännages av Johnson efter 2023 års Tour Championship.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights