Golfbanor i USANyheterTävlingar

Amerikanen Harris English tog sin tredje seger på PGA-touren

Harris English vann på Hawaii och tog hem Sentry Tournament of Champions på Plantation Course i en rafflande avslutning. Han slog Joaquin Niemann i särspelet och tog därmed sin första seger på över sju år.

Länge sedan han vann

Han ansluter sig därmed till Stewart Cink, Martin Laird och Brian Gay som har vunnit på PGA-touren den här säsongen för första gången på över sju år. Även Robert Streb har vunnit den här säsongen efter en sexårig segertorka.

Känns fantastiskt

– Det känns fantastiskt. Jag har varit i en lång svacka men jag känner att allt hårt arbete jag lagt ner börjar betala sig och på senare tid har jag spelat så bra jag vet att jag kan spela. Och det känns fantastiskt att få det bekräftat med en seger, sa en känslosam English efter segern till PGA-touren hemsida.

English slutade på 118:e plats i FedEx Cup 2017, 125:a 2018 och 149:a 2019 och tappade då sitt tourkort. Han fokuserade och tränade på fel saker och ändrade sitt upplägg inför fjolårets säsong.

Ska inte jämföra mig med andra

– Varje vecka spelar du med någon du tycker är bättre på olika saker än du. Men jag har slutat jämföra mig med andra. Jag behöver inte vara som Dustin Johnson eller Justin Thomas, jag behöver bara vara den bästa versionen av mig själv och måste sluta att försöka härma andra. Nu arbetar jag på de saker jag är bra på och min tränare har verkligen hjälpt mig att tänka på rätt saker.

Bra coach

Tränaren han syftar på heter Justin Parsons och deras samarbete började 2019 när English karriär gick åt fel håll och han just hade missat att återfå tourkortet efter spel på Korn Ferry Tour. English klankade ner på sig själv efter det missade tourkortet men Parsons fick honom på bättre tankar.

– Han berättade för mig hur bra jag spelade och alla möjligheter jag fortfarande hade framför mig. Och istället för att sitta där och tycka synd om mig själv kom vi fram till att jag är en bra golfspelare, jag har flera möjligheter att återfå kortet på PGA-touren, jag måste bara tänka positivt och ta mina chanser.

Satte placeringar som räckte till kortet

Och han tog chansen. Han fick en inbjudan till A Military Tribute på The Greenbrier där han kom trea. Placeringen gjorde att han fick spela även tävlingen efter, Sanderson Farms Championship, där han slutade delad sexa. Ytterligare två topp-5 placeringar under hösten och kortet var säkrat med råge. Det blev till slut en 12:e plats i FedEx Cup 2020 vilket gav English en plats i Tour Championship, vilket i sin tur gav honom en plats i Sentry Tournament of Champions enligt de tillfälliga regler som gällde 2020 för slutspelet.

Stark vind

English spelade bra de tre första varven på Hawaii och han gick därför ut i ledarboll på avslutningrundan. Efter att ha gått de första nio på par var det många jagande spelare som var ikapp. Bland annat unge Joaquin Niemann som var sex under par vid vändningen. Men trots en allt starkare vind hade English ytterligare en växel att lägga in och efter fyra birdies på hålen 11 till 15 var han i ledning igen. En bogey på det 16:e gjorde att han behövde en birdie på det sista hålet för att tvinga fram ett särspel mot Niemann.

Lysande järn-3

Efter en bra drive slog 31-åringen en lysande järn-3 från drygt 240 meter till cirka tre meter från hål. Eagleputten stråk förbi hålet men birdien tog honom till särspel, där han direkt gjorde birdie igen på det 18:e, vilket Niemann inte mäktade med, och därmed var English första seger på sju år ett faktum.

Visste att andra spelare låg bra till

– Jag visste att Joaqo och Justin Thomas spelade riktigt bra och jag behövde göra något bra och jag älskar att vara i dessa situationer och jag har längtat efter att komma tillbaka till dem, sa English efter segern.

Lycklig segrare

– Jag är fortfarande inte helt nöjd med var jag befinner mig i spelet, det finns fortfarande mycket mer som jag vill åstadkomma. Förhoppningsvis är detta bara toppen av isberget för att jag blir bättre och bättre och jag tror att jag kan vinna många fler turneringar framöver, sa en rörd och lycklig segrare.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights