NyheterSpanien

En golfpärla på Costa Dorada

INFINITUM är redan ett etablerat namn i golfvärlden och har en beach club som utnämnts till bäst i Europa. Nu gör man också en stor satsning på fastigheter. Hundratals boende har gjort sig hemmastadda på den här Costa Dorada-resorten och många fler väljer att resa till Katalonien för att utmana sig på banorna där DP World Tour har sitt årliga slutkval.

INFINITUM har alltid haft som mål att vara en golf- och semesterresort som du aldrig vill lämna, och nu behöver du inte heller göra det. Efter att portföljen utökats med BREEAM-hållbarhetscertifierade hem har inflyttningen tagit fart ordentligt. De nya fastighetsägarna kan njuta maximalt av resortens många möjligheter och det fantastiska kustlandskapet.

Bland fastigheterna finns mysiga lägenheter och fristående hus som blir perfekta hem för alla köpare. Efter en framgångsrik debut inleds den andra fasen av INFINITUMs fastighetsprojekt i år, och efterfrågan är redan lika hög som kullarna här.

INFINITUM har arbetat hårt för att skapa en livsstil i stället för bara en semesterdestination. Anläggningens prisbelönta Beach Club är en oas för avslappning, med lokalt inspirerade rätter och festliga cocktails. Med separata delar för familjer och vuxna har anläggningens Beach Club hela åtta pooler som är det perfekta sättet att uppleva Medelhavet. Bland resortens fyra unika restauranger är enastående Flamma Beach Foodhouse höjdpunkten och det är ingen risk att man tröttnar på de många alternativen på INFINITUM.

Oavsett om du är scratchspelare eller nybörjare är det viktigaste att hitta roliga och spelbara banor med en skön utmaning för dina färdigheter. INFINITUM erbjuder också just det: tre olika banor som tillsammans utgör ett test för alla delar av en golfares spel. Du kommer att behöva ta dig an vattenhinder, strategiskt placerade bunkrar, lång carry från tee och undulerade greener – bland många andra designelement – under din vistelse här. Det är just utmaningarna som gjort att grupper som Schweiz och Finlands golfförbund har valt INFINITUM för sin vinterträning. Mindre erfarna golfspelare kan njuta minst lika mycket av banorna genom att välja en tee längre fram.

Alfonso Viadors Hills Course nämns ofta som en av Kataloniens mest spännande banor. Som namnet antyder är banan utlagd bland upptornande klippor och naturliga tallskogar samt har enastående vyer ut över Medelhavet. Smala fairways kräver precision från tee och det krävs ofta ett bra inspel för att undvika bunkrarna och få in bollen nära flaggan. Det trettonde hålet är banans signaturhål och kombinerar alla dessa element som byggstenar på väg mot greenen intill en klippvägg, där ett lite för entusiastiskt inspel kan ge en rejäl studs mot stenarna.

Hills och dess motpart, Lakes, är som två sidor av ett mynt. Lakes Course är en platt och vidöppen bana signerad Greg Norman där hålen är utlagda i en våtmark med fridlysta Séquia Major-träd. Som väntat är vatten i spel på fjorton av hålen, och detta utgör grunden i Normans ’risk och belöning’-filosofi.

Strategiska spelare kommer att stortrivas på Lakes där de själva kan bestämma om de vill spela säkert eller chansa på att slå över vattnet och riskera att bli av med bollen. Å andra sidan är banans fairways mer generösa än på Hills och det finns mycket mer att sikta på. Om Hills inte passar dig är det stor chans att du kommer att älska Lakes – och tvärtom.

På de flesta golfresorter i världen är det enkelt att förbise de kortare banorna, men på INFINITUM skulle det vara ett stort misstag. Den katalanska resortens Ruins-bana är en av världens mest uppskattade niohålare med hålen utlagda runt romerska ruiner som stått här i nästan tvåtusen år. Den tar bara ett par timmar att spela, men Ruins kan utgöra en minst lika stor utmaning för erfarna golfspelare som de andra banorna och kanske till och med ännu tuffare. Det är svårt att tänka sig ett bättre sätt att avsluta dagen på golfbanan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights