NyheterPorträtt

”Det gör ont”: Dokumentären om Tiger river upp gamla sår

Medan HBO sänder en tvådelad dokumentär om Tiger Woods, fortsätter huvudpersonen att leva sitt liv. Skandalerna och otrohetsaffärerna, som uppdagades 2010, kommer för alltid att förfölja den amerikanske stjärnan. Nyss fyllda 45 år har han skakat av sig sitt forna jag och gått vidare i livet. Han prioriterar sin golf och sin familj. I och med filmen kommer allt som världsstjärnan försökt lägga bakom sig tillbaka.

tiger woods

Personerna runt omkring Tiger Woods ser till att allt fungerar praktiskt. Och han själv har lärt sig en läxa. Svackan efter skandalen var djup och det tog mycket kraft och terapi för att komma tillbaka. I och med dokumentären i tv har fansen och golfvärlden återigen blivit påminda om Tigers svaga period.

Vill skydda barnen

Varken Elin eller Tiger vill att deras två gemensamma barn ska se den otäcka dokumentären om Tigers bedrägeri och dåliga leverne. De vill skydda Charlie, 11, och Sam, 13, från allt vad rykteskvarnen maler och alla rubriker som följer i dokumentärens kölvatten. Tigers karriär är förstås tacksam att göra en film om.

Vill inte att något förstör relationen

– Trist att den sänds nu när Tiger är så lycklig igen. Det gör ont. Han har gjort en makalös comeback inom golfen och spelar nu allt mer med sin son Charlie. De har kul tillsammans och som pappa vill han ju inte att något ska förstöra den goda relationen han har med båda sina barn, säger en vän till golfaren.
Själv har Tiger inga bra minnen från pappans ”snedsteg”, enligt dokumentären på HBO.

Håller ihop

Flickvännen Erica Herman är god vän med exhustrun, svenska Elin Nordegren, vilket kan ses som om harmoni och balans har svept in i Woods vardag. De samarbetar och gör allt för att barnen Woods ska må bra.

Alla var där

Mötet mellan exhustrun och flickvännen ägde rum nyligen, i december 2020, när Tiger Woods och sonen Charlie spelade generationstävlingen PNC Championship tillsammans. Plötsligt kom de båda gående och stod sedan sida vid sida och tittade på när Tiger och lille Charlie kämpade på banan. Dottern Sam gjorde mamma Elin och ”bonusmamman” Erica sällskap. Enligt news.com.au var det första gången Elin Nordegren närvarade vid en tävling som Tiger Woods spelar sedan Presidents Cup 2009.

Ett klipp från tävlingen ser ni här:

Det framkommer nya saker i dokumentären. Tiger Woods och hans pappa Earl tränade hårt tillsammans på golfbanan tidigt. Det var också där superstjärnan under unga år såg sin pappa vara otrogen.
– Att ett barn får se det där är inte rätt, säger Tigers ex-flickvän Dina Parr i nya dokumentären.

Talar ut

Dokumentären går att se på HBO och den lär ses av många eftersom den innehåller en lång intervju med Rachel Uchitel, som var den första av golfstjärnans älskarinnor som trädde fram.

Följde henne upp i hotellhissen

Rachels och Tigers affär blev offentlig när Tiger Woods tog med henne till Australian Open 2009 och ska enligt uppgift ha sagt:
– Jag kan inte vinna, om du inte är där”. Det var en journalist på amerikanska National Enquirer som följde henne upp i hotellhissen och såg henne gå in på Tiger Woods svit. Tidningen är känd för att samla information om en kändis för att sedan fråga om man får en lång intervju. Hållhakar är ett av arbetsredskapen, enligt Irish Times.

På Instagram jagar Tiger bara golfbollen och koncentrerar sig på att marknadsföra TaylorMades klubbor. Teamet bakom varumärket har lagt upp det här klippet nyligen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights