NyheterUtrustning

Kläder för aktiva gravida

Idéen till Pregsports uppstod sommaren 2020 då Sandra Elstig var gravid med sitt första barn. I lyckan och förväntningen över graviditeten upptäckte hon att det fanns ett stort tomrum av snygga och funktionella aktivitetskläder för gravida kvinnor. Där och då insåg hon att mammor förtjänar den rätta utrustningen. Idéen fortsatte växa under föräldraledigheten och till slut startade hon företaget Pregsports.

– Vi vill att kvinnor ska kunna vara aktiva under sin graviditet. Att kunna utöva den sport som de tycker är kul i kläder som känns bekväma. Vi erbjuder hållbara och funktionella träningskläder för den moderna kvinnan, som har en aktiv livsstil och som vill fortsätta med det så länge hon kan in i sin graviditet, säger Sandra Elstig.

– Idag finns det inget komplett tillgängligt utbud av just gravidkläder inom golf, padel, tennis och ridsport. Det leder till att kvinnor idag antingen får köpa för stora kläder eller låna kläder av en manlig spelare. Hur kvinnlig känner man sig då egentligen? Den stunden i livet som kvinnan är som mest kvinnlig, finns det inga plagg som framhäver och förstärker detta.

Målgruppen är kvinnor i åldern 20 – 40 år som primärt är aktiva inom sporterna golf, padel, tennis och ridsport där det finns en viss typ av klädkod vid utförande av sporten. Man har dock valt att hålla kläderna relativt neutrala för att de även ska kunna användas utanför sporten. Kvinnorna som omfattas av målgruppen är medvetna kring miljö och hållbarhet och tilltalas därför av hållbarhetsprofilen som Pregsports har valt.

Kläderna är designade i Sverige, men tillverkas i Portugal. Materialet som används i kläderna kommer från Vita Suede från Carvico: ett hållbart prestandatyg gjord av återvunnen nylon gjord av plast från havet. Materialet är i en mockaliknande känsla, som är mjukt mot huden, elastisk och följsamt och som andas. Stödstrumporna är tillverkade av bambu, vilket är bättre för miljön än bomull.

I sortimentet finns det idag träningslinne, t-shirt, stödstrumpor, keps, vattenflaskor och golfmarkörer. Under våren 2024 adderas byxor och kjol med figuranpassning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights