NyheterTävlingar

Anna Nordqvist imponerar i tourfinalen

Hon har vunnit nio gånger på LPGA-touren och kan ta sin tionde seger denna vecka när CME Group Tour Championship avgörs på Tiburon Golf Club i Florida. Anna Nordqvist gjorde åtta birdies och en bogey på sitt inledande varv av LPGA:s tourfinal och ligger på fjärdeplats. Svenskan lyckades fokusera på golfen inte tänka den sorg hon bär på sedan hennes ex-man Kevin McAlpine i höstas hastigt gick bort endast 39 år gammal.

Anna Nordqvist ställde då in flera tävlingar men bestämde sig för att spela säsongens två sista tävlingar innan hon tar en längre paus från golfen.

36-åriga Nordqvist var lite förvånad över hur sin score den första dagen på Tiburón Golf Club eftersom hon aldrig känt sig riktigt bekväm på den banan trots att hon har kommit topp-15 här tre gånger tidigare.

– Jag kommer hit varje år och jag känner att den här banan passar inte mig så bra, jag vet inte vad det är, säger Nordqvist efter sin 65-runda.

– Men det är samtidigt en bana som kräver bra ball-striking och kanske passar den därför mig ändå på något sätt.

Det har varit en väldigt utmanande år för Nordqvist. Skador, skilsmässa och så den stora chocken när hennes ex-man Kevin McAlpine oväntat gick bort i oktober har tagit hårt på Nordqvist.

– För att för vara ärlig, så mår jag inte så bra för tillfället. Det har varit ett riktigt tufft år. Men jag ville komma hit och spela, visa för mig själv att jag är en kämpe. Jag kommer att ta en lång paus från golfen efter den här veckan. Jag har inte träffat min familj de senaste veckorna eftersom jag har varit i USA, men tre dagar till så får jag träffa min hund igen och försöka starta om.

– Jag är stolt över mig själv. Det kändes som att bara att kliva upp på första tee den här veckan var en seger i sig. Om jag kan vara en inspiration för andra att fortsätta kämpa så är det bra. Man vill att livet ska vara en smidig resa, men det är det verkligen inte.

Med sin 65-runda är Nordqvist två slag efter efter ledarna Nasa Hataoka från Japan och Ruoning Yin från Kina. Madelene Sagström och Linnea Ström gick runt på 68 slag och delar 13:e platsen. Linn Grant fick en usel start och var fyra över par efter två hål. Men sen spelade hon strålande och kom in på 69 slag och delar 22:a platsen.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från CME Group Tour Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights