NyheterTävlingar

Erfarenhet ska ge Europa segern i Solheim Cup

Fyra spelare i det europeiska laget i Solheim Cup har varit med i minst fyra upplagor av matchen mot USA. I det amerikanska laget har en spelare varit med fem gånger, men ingen annan av amerikanskorna har varit med tre gånger. Att det europeiska laget har betydligt större erfarenhet kan vara det som gör att de får lyfta Solheim Cup-pokalen på söndag. För tredje gången i rad.

Den mest erfarna spelaren i årets Solheim Cup är Anna Nordqvist, som även är en av de vicekaptener som Suzann Pettersen utsett för att leda laget. Nordqvist har varit med i Solheim Cup hela sju gånger. Hon kom med som rookie i Illinois 2009 och har inte missat en upplaga sedan dess. Hon skrev historia 2013 i Colorado när hon gjorde Solheim Cups första hole-in-one. Nordqvist har spelat in bidragit totalt 15,5 poäng i sina sju upplagor av Solheim Cup och hon har var i det vinnande laget fyra gånger.

Energi och passion till laget

Spanjorskan Carlota Ciganda gjorde sin debut i Solheim Cup 2013 i Colorado, där det europeiska laget för första gången tog en seger på amerikansk mark. Sedan dess har hon spelat samtliga upplagor, där européerna har vunnit vid tre tillfällen. Carlota Ciganda är utan tvekan en av lagets viktigaste spelare, inte bara för sin erfarenhet av fem tidigare Solheim Cups utan även för den energi, passion och smittande entusiasm som hon ger till hela laget. Carlota har spelat ihop 8 poäng till Europa under sina fem upplagor av Solheim Cup.

Även Charley Hull från England har varit med i Solheim Cup fem gånger trots att hon endast är 27 år gammal. Hull blev den yngste någonsin att vara med när hon kvalificerade sig för laget 2013 endast 17 år gammal. Där blev det seger mot USA. Hull har stått för totalt 12,5 poäng till Europa och varit med och vunnit pokalen tre gånger.

Historiska Hedwall

Caroline Hedwall var en av kapten Pettersens wild cards. Hedwall har varit med fyra gånger tidigare. Hon gjorde sin debut 2011 på Irland och två år senare blev hon historisk som den första spelare att vinna samtliga sina fem matcher. Hedwall har totalt spelat hem 8,5 poäng till Europa och varit med och vunnit med Europa två gånger.

I det amerikanska laget är det endast Lexi Thompson som har stor erfarenhet av Solheim Cup. Thomson har varit med fem gånger tidigare, men har haft en tuff säsong i år och formen är osäker. Hon har spelat in 9,5 poäng till USA och har vunnit Solheim Cup två gånger och förlorat tre.

Det amerikanska laget har fem rookies som är med för första gången. Europa har tre, och det är en imponerande trio. Gemma Dryburgh från Skottland och superduon Linn Grant och Maja Stark spelar Solheim Cup för första gången men kommer säkert att bidra med många poäng till Europa.

Det blir en tuff utmaning för kapten Suzann Pettersen att leda sitt lag till seger, men om hon lyckas, skulle det bli första gången Europa vinner tre gånger i rad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights