Nyheter

Annika Sörenstam ny medlem i Augusta National Golf Club

När Augusta National öppnade för säsongen i början av oktober valdes Annika Sörenstam, 53, officiellt in som medlem i klubben.

Augusta National grundades 1932 som en klubb av män endast för män. Masters spelades på Augusta första gången Masters 1934. För tjugo år sedan demonstrerade kvinnoaktivisten Martha Burk, från National Council of Women’s Organizations, och kampanjade då om bristen på kvinnliga medlemmar i Augusta National.

Ett decennium senare välkomnade klubbens ordförande Billy Payne den tidigare utrikesministern Condoleezza Rice och finanskvinnan Darla Moore att gå med i klubben 2012.

Sedan dess har även Heidi Ueberroth, styrelsemedlem i Pebble Beach Co, Diana Murphy, tidigare chef för USGA, den förre VD:n på IBM Ginni Rometty och Ana Botin, ordförande på Santander Group valts in som medlemmar i Augusta National Golf Club. Annika Sörenstam blir det första LPGA-proffset som blir medlem i en av golfens mest prestigefyllda golfklubbar.

I våras, under årets upplaga av Masters sa klubbens ordförande Fred Ridley:

– Kvinnliga medlemmar är en mycket viktigt del av vår klubb och jag ska se till att det kommer in fler kvinnor. Jag önskar att vi hade gjorde detta tidigare.

– Vi har ett antal kvinnliga medlemmar som vi är glada över är en del av vår organisation. Jag tror de flesta vet vilka några av dem är. De har varit stora bidragsgivare till vår organisation och de har hjälp oss med Masters samt på andra sätt.

Annika Sörenstam vann 10 majors och 72 tävlingar på LPGA-touren under sin karriär. Hon har varit en banbrytare för damgolfen. 2008 blev hon den första kvinnan att spela en tävling på PGA-touren sedan 1945 när hon spelade Bank of America Colonial. När Augusta National startade amatörtävlingen Augusta National Women´s Amateur 2019 var Sörenstam en av tävlingens honorary starters.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights