Nyheter

Hugo Townsend – Ett steg närmare drömmen om PGA-touren

För 24-åriga Hugo Townsend från Boden har drömmen om att nå PGA Tour börjat ta form.

Svenske golfspelaren Hugo Townsend avslutade nyligen det första steget i kvalturneringarna för nästa års PGA Tour och Korn Ferry Tour med en imponerande prestation.

De avgörande kvaltävlingarna ägde rum på Walden on Lake Conroe Golf Club i amerikanska delstaten Texas. Under tävlingens avslutande runda briljerade svensken. Han gjorde fem under par och slutade på sammanlagd 13 under par. Det blev således en delad femte plats i kvalet, endast tre slag bakom segraren Jhared Hack. Ett imponerande resultat i en eftertraktad kvalificeringsprocess.

Totalt lyckades 19 spelare, inklusive Townsend, kvalificera sig till nästa steg i kvalturneringen. Townsends resa från det kyliga Boden till de soliga fairways i Texas har varit en resa fylld med uthållighet och hängivenhet. Den unge golfaren är nu en spännande spelare att följa.

Hugo Townsend från Boden är en golfspelare att hålla koll på framöver. Foto @Instagram hugo townsend

Townsend blev professionell golf tidigare i somras och har sedan dess deltagit i nio tävlingar på Challengetouren. Hans 12:e plats i förra månadens Indoor Golf Group Challenge är hans mest anmärkningsvärda prestation hittills som professionell. Innan han tog steget i den professionella golfvärlden, avslutade Townsend sin amatörkarriär med en imponerande elfte placering i Volvo Car Scandinavian Mixed i juni.

Nästa omgång blir i november

Nästa del av kvalturneringen kommer att spelas på fem olika banor runt om i USA under november, och de som lyckas kvalificera sig kommer att gå vidare till finalkvalet.

Finalen kommer att äga rum på TPC Sawgrass i Florida mellan den 14 och 17 december.

Hugo Townsend har nu chansen att följa sina drömmar och kämpa för en plats på PGA Tour. Hans beslutsamhet och talang har fört honom till detta avgörande ögonblick, och förmodligen kommer golfvärlden att höra mycket mer om denna lovande ungdom i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights