Tävlingar

Florida är vinnaren när Mexiko tappar mästerskap på grund av pandemin

Coronapandemin ställer till det för arrangörerna av de stora golftävlingarna. Nu pusslar man med scheman, golfbanor och tider för att kunna säkerställa att restriktionerna följs.

Samma datum, men en annan platsMexiko kommer inte att vara landet dit proffspelarna reser i februari. ”The World Golf Championships– Mexico Championship” ska enligt PGA TOUR flyttas till USA. Nya tävlingsarenan blir i stället The Concession Golf Club i Bradenton i Florida, men tävlingen behåller sitt datum mellan 25-28 februari. Det blir premiär för The Concession Club att stå värd för en tävling på PGA Tour.

Fyra raka tävlingar

Det innebär att PGA-Touren spelar fyra raka tävlingar i Florida med WGC-Mexico Championship som nummer 1. Den följs sedan av Arnold Palmer Invitational, The Players Championship och Honda Classic.

WGC-Mexico Championship

Tävlingen som ursprungligen hette WGC-American Express Championship (1999-2006) har tidigare också hetat WGC-CA Championship (2007-10) och WGC-Cadillac Championship (2011-16) innan den flyttade till Mexiko 2017. Planen, enligt PGA Tour, är att tävlingen nästa år återvänder till Mexiko och Club de Golf Chapultepec igen.

Tacksamma för hjälp

– Vi står inför unika utmaningar i och med pandemin, säger Ty Votaw som är chefsansvarig för PGA TOUR.
– Förhoppningen är att vi kan spela tävlingen i Mexiko 2022 igen. Men nu är vi tacksamma för alla ansträngningar som möjliggör att vi kan vara på den fina golfbanan Concession Golf Club, som är känd som en av toppbanorna i Florida.
Nu letar PGA en huvudsponsor för tävlingen, meddelar CNN Golf.

Foto: Pressbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights