NyheterTävlingar

Är han golfens nästa superstjärna?

Akshay Bhatia leder veckans tävling på PGA-touren, Rocket Mortgage Classic, efter en 64-runda. Men namnet på mångas läppar var en spelare som ligger tio slag efter Bhatia efter den första dagens spel. Miles Russell sköt en 74:a på Detroit Golf Club efter att gjort två birdies, två bogeys och en dubbelbogey. Vad är det märkvärdiga med det? Jo, Miles Russell är 15 år gammal …

Det är både oundvikligt och kanske även orättvist att Miles Russell jämförs med en viss Tiger Woods. Russell är rankad som världens bäste junior och före årets Rocket Mortgage Classic var det många som sa att golfvärlden nu bör göra sig reda för ”nästa Tiger Woods”.

Woods var 16 år när han gjorde sin debut på PGA-touren i Nissan Los Angeles Open 1992. Med ronderna 72 och 75 missade han cuten med sex slag.

– Jag lärde mig att jag inte är så bra, sa Woods om sitt första framträdande på PGA-touren.

I våras spelade Russel LECOM Suncoast Classic och blev då den yngste spelaren någonsin att klara en cut på Korn Ferry Tour. Russel gick totalt 14 under par och slutade delad 20:e. Nu spelar han sin första tävling på PGA-touren, ett år yngre än när Tiger Woods debuterade.

Han imponerade i sin första PGA-tourtävling och var på par efter 14 hål. Ett dåligt utslag på det 15:e gav en dubbelbogey, men det var en glad 15-åring som pratade med pressen efteråt.

– Det var en fantastisk dag. Även om scoren inte blev som jag hoppades på var det kul på banan. Jag har lärt mig mycket och ser fram emot morgondagen som förhoppningsvis blir mycket bättre, sa Russell efteråt.

– Jag var nervös på första tee men där slog jag min bästa drive på hela dagen, så jag borde ha varit nervös hela varvet, så hade det blivit en bättre score.

I slutet av juli kommer Russell att spela i U.S. Junior Amateur Championship på Oakland Hills. Det kommer även Tiger Woods 15-årige son Charlie göra. Tiger Woods var just 15 år när han vann den första av tre raka U.S. Junior Amateur Championships.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från Rocket Mortgage Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights