Nyheter

Är Tony Finau den ”skönaste” golfaren på touren?

Om ni ännu inte följer Tony Finau på Instagram, är det här en anledning nog att börja. Den amerikanska golfspelaren visar flera bilder och klipp från hur hans privata tillvaro med familjen är. Och visst verkar de ha roligt?

 Får följa med hem till familjen Finau

Vi får följa med hem till familjen som består av Tony, hustrun Alayna och parets fem barn. Generöst delar Finau med sig av filmklipp, bilder eller som här där Tony Finau kör bil och ”rappar” medan hans familj skrattar glatt.

Den ständige tvåan har han kallats. Få gånger har vi sett Tony Finau hålla i segerpokalen efter ett mästerskap. Finaus sällsynta vinst i Northern Trust förra året 2021 kom som en överraskning, såväl för omvärlden som för honom själv. Ändå är han ofta den där charmige, glada spelevinken på golfbanan.

Föräldrarna hade inte råd att låta honom träna golf

Tony Finau kom till världen den 14 september 1989 i Salt Lake City i Utah. Han var väldigt ung när han började träna och satte målet att bli en duktig golfspelare. Föräldrarna var stolta, men kämpade med ekonomin. De hade egentligen inte alls råd att ge honom den konventionella träningen som sporten krävde.

tony finau
Tony Finau, Getty Images

Oavsett omständigheterna lärde sig Finau golf och spelade så pass bra att han fick möjlighet att börja tävla på de stora mästerskapen. Premiär blev det i augusti 1997 på ett juniorevenemang på Jordan River-banan. Finau-bröderna (Tony och hans bror Gipper) blev snart celebra stjärnor på Utahs juniorgolfscen när de tog sin skola till dess första statliga golfmästerskap på 114 år.

Blev professionell innan han gick ut skolan

Tony Finau fortsatte att vinna Utah State Amatör-Championship 2006 innan han valde att bli professionell den dagen han gick ut gymnasiet, detta trots att erbjudanden om stipendier till anrika sport-college haglade över honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights