Golfbanor utomlandsGolfpärlorNyheterTävlingar

Årets sista tävling avgörs vid ”Djävulshålet”

Mayakoba Golf Classic är kalenderårets sista händelse på PGA-touren. Nu spelas den på magiska vi Playa del Carmen i Mexiko, som är en legendarisk golfbana, designad av ingen mindre än Greg Norman alias ”The Shark”. Här finns en turistattraktion som både imponerar och förfasar.

mexiko djävulshålet

Grottbunkeren, eller Djävulens mun” som denna märkliga naturformation kallas, är belägen på El Camaleón Golf Club.

Vad är det egentligen?

Mycket mystiskt är det hela. Och vad har det på golfbanan att göra? Det är ett djupt sinkhål i kalksten med vatten i botten. Det är unikt och ganska skrämmande för spelarna att möta avgrunden. Ingen vill hamna här i odjurets gap, det kan vi lova.

Läs mer om Världens farligaste golfhål>>>

Rena skönheten

Annars är Normans tävlingsbana i Mexiko rena ram skönheten! Här bjuder vi på ett klipp som visar de otroligt vackra hålen på El Camaleón Golf Club – Playa del Carmen. Och vill ni se alla hål kan ni KLICKA HÄR>>>

Greg Normas gröna mästerverk slingrar sig genom de olika ekosystemen i Mayakoba, från en djup grotta till tropisk djungel, sötvattenkanaler och det orörda Riviera Maya-havet.

Denna 18-håls PGA-mästerskapsbana bjuder på en spektakulär utsikt i alla riktningar och golfare i alla kategorier kommer hit för att spela och låta sig hänföras av Det mexikanska Djävulshålet på ettan och den vackra naturen.

El Camaleón

Det har aldrig hänt att en mexikan vunnit Mayakoba, men det finns ett par utmanare 2020. Carlos Ortiz slutade som tvåa för ett år sedan och vann Vivint Houston Open i november.

ancer
Abraham Ancer

Abraham Ancer ligger dock efter andra rundan på 3 under par. Men mexikanen var i den sista gruppen på söndagen i Masters, så allt kan hända.

Läs mer här om tävlingen i Mexiko här>>

Foto Instagram och Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights