NyheterTävlingar

Blixt i ledning efter en kanonrunda

Jonas Blixt fick en strålande start i veckans tävling på PGA-touren, John Deere Classic. 39-åringen gjorde en eagle på det andra hålet och spelade stabil golf fram till vändningen. Sen exploderade Blixt och gick de sista nio hålen på 29 slag, sju under par och leder tävlingen med två slag efter den första dagen.

Jonas Blixt har vunnit tre tävlingar på PGA-touren men det var ett tag sen senast. 2017 vann han lagtävlingen Zurich Classic of New Orleands i par med Cameron Smith. Efter det har Blixt haft stora problem med ryggen och han opererades 2019 och har haft svårt att hitta formen efter det.

Men nu verkar Blixt ha hittat något. Han har tillbringat större delen av de senaste sex veckorna med att arbeta med sin svingcoach och två dagar före John Deere Classic kände han på rangen att saker och ting började falla på plats.

– Jag har kommit till en punkt under min säsong där det är så sent att jag inte känner någon press längre och bara går ut och köra på, sa Blixt efter sin fina runda.

– Golf är konstigt. Imorgon kan jag skjuta 100, men idag var en fantastisk dag.

Blixts 62-runda är hans lägsta i karriären. Han drev greenen på det 14:e hålet, en par 4 på 360 yards och satte på putten för eagle. På det sista hålet slog han upp sig snyggt på greenen från en fairwaybunker att sänkte en tvåmeters putt för birdie.

Det var en ödmjuk Blixt som talade med pressen efteråt.

– Jag har spelat många år på touren och är väldigt tacksam för det. Jag har spelat med många bra spelare, på många bra golfbanor och haft många fina sponsorer. Ibland måste man bara vara tacksam för det man har och det man upplever och inte alltid tänka på vad som kunde ha varit. Så jag lutar mig åt det. Men det är klart att jag fortfarande är hungrig på flera segrar, sa Blixt som rasat ner till 842:a plats på världsrankingen, men som förhoppningsvis kommer att ta ett rejält kliv uppåt denna vecka.

Klicka här för att komma till ledartavlan från John Deere Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights