Golfbanor i USATävlingar

Brooke Henderson sugen på seger

Många bollar i luften. Det har kanadensiskan Brooke Henderson. Hon har under de senaste åren gått från klarhet till klarhet på golfbanan och ligger nu på sjätte plats i världsrankingen. Nu går 23-åringen i väntans tider och laddar inför U.S. Women’s Open i Houston. På instagram skriver Brooke att hon lärt sig jonglera, något hon sysselsätter sig med inför uppladdningen.

Många bollar i luften

”Lite tid över och lite ledighet..så jag lärde mig jonglera”, skriver Brooke Henderson på sin instagram.

Rafflande hål

Startskottet för tävlingen brinner av den 10 december. Om bara ett par dagar alltså. Fyra dagar i rad spelar damerna så det ryker och det blir några rafflande hål. Vem som står som segrare den 14 december återstår att se. Enligt kanadensiska reportrar verkar det som om Brooke Henderson har en chans att ta hem mästerskapet. Och det handlar inte bara om en önskedröm. Golfspelaren har det som krävs för seger.
– Jo, tjejen från Smiths FallsOntario vill verkligen lägga till vinsten som ännu en merit på sin alltmer imponerande cv, skriver USGC.com på sin hemsida.

Läs mer om vilka svenskar som är med i årets US Women’s Open>>>

Hyllad inför tävlingen

Henderson är en favorit och på USGA.org skriver Chris Keane dessa fina ord om kanadensiskan:
– Brooke Henderson kommer till den 75:e U.S. Women’s Open med laserlik fokus och med en förhoppning att vinna.

Brooke_Henderson_2018_Canadian_Open-scaled.jpg
Brooke Henderson från Kanada vill vinna U.S. Women’s Open. På bilden ovan ser vi henne Canadian Open 2018.

Henderson är inte bara talangfull. Hon har visat utomordentligt omdöme på banan och är en omtyckt golfspelare. Kollegerna på LPGA-turnén röstade och i november utsågs Brooke Henderson till vinnaren av Founders Award 2019 med motiveringen: ”En person vars beteende och gärningar bäst illustrerar LPGA: s anda, ideal och värderingar. Inte dåligt!

Vad är US Women’s Open?

Tävlingen är en av LPGA:s majors tillsammans med LPGA ChampionshipWeetabix Women’s British Open och Kraft Nabisco Championship.
US Women´s Open är den enda tävling som har betraktats som en major sedan LPGA grundades 1950. Enligt U.S. Women’s Opens hemsida instiftades mästerskapet 1946 som matchspelstävling men ändrades 1947 till 72-håls slagspelstävling.


U.S. Women’s Open betraktas inte som en major av Ladies European Tour. Svenska Annika Sörenstam har vunnit U.S. Women’s Open hela tre gånger. Nu har hon blivit intervjuad om sin bragd inför 2020- års tävling.

Intervjun med Annika Sörenstam ser ni här>>>

Läs mer om svenskarna på US Women’s Open>>>

Foto Instagram och Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights