NyheterTävlingar

Charlie-effekten: Nu vill fler unga tävla

I den två dagar långa tävlingen i Orlando var det många golfstjärnor som spelade med sina barn. Det har väl inte undgått någon att Tiger Woods spelade med sin son Charlie, 11. Nu vill fler barn till stjärnorna vara med i PNC Championship, som avgörs mellan majorvinnare i par med familjemedlemmar.

”Två generationer” kallas tävlingen PNC Championship där kamerorna var riktade åt ett håll. Nya stjärnan på golfhimlen heter Charlie Woods. Han är elva år och son till Tiger Woods och svenska Elin Nordegren. Morfar är radioprofilen Thomas Nordegren som vi svenskar har kunnat se tävla i frågesportsprogrammet ”På Spåret” i SVT.


Trots att det var toppgolfaren Justin Thomas, 27, och hans pappa Mike som vann pratar alla nu om det unga stjärnskottet. Efter sjundeplatsen i tävlingen kunde en lycklig Tiger pusta ut och stolt konstatera att hans son trivs i rampljuset och gillar att tävla:
– Först och främst är jag hans pappa, sen finns det finns en tävlingsglädje som vi delar. Det här var fantastiskt, säger Tiger.

Charlie-effekten

Nu verkar det som om det blivit lite av en Charlie-effekt. Juniorer har plötsligt en cool förebild som de kan relatera till och unga spelare kan se att det är roligt att tävla. Tiger Woods son har påverkat många. En av dem är Will, Annika Sörenstams son.

Annika Sörenstams son vill spela nästa år

– När det kom ut att Charlie skulle spela tittade Will på mig och jag sa ”Ja. Kanske om några år”. Jag sa till honom att börja träna för min pappa är 79, sa Sörenstam enligt golfdigest.com.

Lag Sörenstam var med och tävlade i PNC Championship i helgen. Svenska legendaren Annika spelade på Grande Lakes i Orlando med sin pappa Tom.

Charlies medverkan i den familjära tävlingen har fått hennes nioåriga son Will att börja drömma om att få vara med snart. Inför tävlingen fotades han med såväl Charlie som Tiger.

Foto Instagram och Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights