NyheterTävlingar

Här är höjdpunkterna från The Open

Jubel och glädje! För proffsspelarna som avslutade på 18.e hålet under dag två på anrika Royal St George’s Golf Club var det ovanligt att höra åskådarnas applåder efter restriktionerna. De riktigt njöt av att ha stor publik igen. Gladast var allt trebarnspappan Louis Oosthuizen, som drygade ut ledningen från i går. Han följde upp 64 med 65 efter stabilt spel.

Collin Morikawa

Sydafrikanen leder med två slag före amerikanen Collin Morikawa. En birdieputt från fyra meter på det sista hålet imponerade.

– Det är en härlig att ligga etta inför helgen, men det är duktiga spelare i topp på ledartavlan. Så det kommer att bli fantastisk golf, sade Ooshuizen efter runda nummer två enligt Reuters.

Här kan ni se hela ledartavlan>>>

Oosthuizen jagade banrekordet på 63 slag och låg bra till med sin eagle på hål 14. Tyvärr satte en bogey på det 16:e hålet käppar i lyckohjulet. Royal St George ligger vid kusten i Sandwich i brittiska Kent.

Rekordmannen

Enligt The Opens hemsida är 129 slag efter två rundor av British Open rekord i tävlingens 149-åriga historia. Det tidigare rekordet på 130 slag delades av Nick Faldo på Muirfield 1992 och Brandt Snedeker på Royal Lytham & St. Annes 2012.

Spelarna har svårt i blåsten, men gillar denna vackra linksbana. Svenskarna hade riktigt tufft dock och varken Marcus Kinhult, Henrik Stenson eller Rikard Karlberg klarade cutten.

stenson

Trion hade alla +2 och missade fortsättningen över helgen med ett slag. Alex Norén spelade bort sina chanser i går med 74 slag och fick +5 totalt. Karlberg gjorde en bogey på det 18:e hålet och var riktigt besviken.

– Jag gjorde ett ärkemisstag på sista och slog ned utslaget i bunkern. Klantigt gjort, säger Karlberg till TT. För Stenson, 45, var den missade cutten i The Open den första sedan 2007. Han vann tävlingen 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights