Nyheter

Brooks och Bryson BFF – fake news eller verklighet?

Vad hände egentligen? Är fansen utsatta för en planerad komplott eller är det så att rivalerna Bryson DeChambeau och Brooks Koepka blivit vänner – på riktigt? Detta är en frågeställning som golfvärlden just nu håller på att fundera över. Sociala medier visar hur golfspelarna plötsligt svängt om och samarbetar istället för att bråka om småsaker.

– Har pojkarna äntligen blivit män?, frågar sig en golfskribent på twitter.
– Lurade de oss hela tiden? Var tourspelarna vänner hela tiden egentligen? undrar en annan.

Låt oss klargöra situationen. Den ökända fejden mellan Bryson DeChambeau och Brooks Koepka har skapat rubriker i två år. Tvistens klimax inträffade vid PGA-mästerskapet 2021. Koepka blev intervjuad i tv och blev mycket irriterad när hans antagonist gick förbi och viskade något som tvingade Brooks att himla med ögonen av frustration.

Men när det blev tal om lagspel och båda spelarna skulle komma att representera Team USA vid Ryder Cup på Whistling Straits såg de övriga lagkamraterna till att mildra fejden. Justin Thomas bad Bryson DeChambeau och Brooks Koepka att bli vänner och omfamna varandra i en gest som visade att de kommit över sin rivalitet.

Sprickan har dämpats

Före tävlingen såg det ut som om sprickan mellan de två spelarna äntligen dämpats. Vid invigningsceremonin samtalade båda golfspelarna med varandra och det blev en ”bro-kram”. ( en vänskaplig, broderlig kram)

Efter det har fansen spekulerat i en ”bro-mance” (broderlig romans…) mellan de två herrarna.

Bryson DeChambeau berättade nyligen, att hans fejd med Brooks Koepka upphört, eftersom de två har rättat till saker och ting som de förut var oense om.
– Vi hade fantastiska samtal under Tour Championship-veckan när vi åt middag, och sedan även den här veckan. Jag satte mig ner och åt middag med honom i går kväll, och det var bra. Jag tror att det kan komma något roligt här framöver, men jag kommer inte prata så mycket mer om det, sade Bryson.

Brooks Koepka
Brooks KoepkaUnder öppningsceremonin för 43: e Ryder Cup satt båda golfarna bakom varandra. Den som hoppades på drama blev besvikna, eftersom fansen bevittnade att duon njöt av varandras sällskap.

Nu har det gått så långt att, framför allt de amerikanska fansen, kräver i sociala medier, att de vill se Bryson och Brooks spela i samma boll vid nästa tävling.

Men det finns en grupp som händar att den nya vänskapen Brooks och Bryson emellan bara är ett spel för gallerierna. I själva verket skulle dessa golfare ogilla varandra oerhört. Men det passar inte två sportsliga herrar att bråka för öppen ridå. Dessutom är det inte lukrativt för businessen att hålla på att ha en pågående fejd.

Så, vad vet vi egentligen? Kanske pyr osämjan fortfarande? Vad tror ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights