Golftävlingar i EuropaNyheterTävlingar

Haeggman tvåa i Senior Italian Open

Inför den sista dagen av Senior Italian Open på läckra San Domenica Golf ledde Joakim Haeggman med två slag. Med rundorna 67-68 låg han totalt nio under par och svensken hade imponerat med fint spel i tuffa förhållanden.

Efter två blåsiga dagar lugnade dock vinden ner sig den sista dagen och det blev betydligt mer lättscorat. Många spelare närmade sig tätduon Haeggman och sydafrikanen James Kingston som båda jagade sin första seger på Legends Tour och det fanns därför lite nerver i ledarbollen.

Det var sjutton år sedan Haeggman vann en stor tävling och Kingstons senaste vinst kom 2009 så även om det var en rutinerad duo i ledarbollen, fanns det även en viss ringrost att vinna golftävlingar.

Fyra spelare kom in i klubbhuset på nio under par, däribland hemmafavoriten Emanuele Canonica, och blickarna riktades mot Kingston och Haeggman som båda var 11 under par med några hål kvar att spela. Tyvärr blev det bogey för Haeggman på det 17:e och då Kingston gjorde par på avslutningshålet kunde sydafrikanen därmed ta hem segern med ett slag för Haeggman.

James Kingston med segerpokalen. Foto: Getty Images

– Det är en fantastisk känsla så klart, det var skönt att äntligen få vinna en golftävling igen. All heder till Haeggy, vi hade en fantastisk dag på golfbanan idag, sa en lycklig vinnare efteråt.

55-åringen gratulerades vid 18:e greenen av ett antal av sina proffskollegor.

– Det betyder mycket för mig att se killarna där. De kunde ha åkt tillbaka till sitt hotell, men många av dem de visste vad det skulle betyda för mig, det var en fin gest från dem.

Legends Tour-säsongen kommer att avslutas på Mauritius, med Constance Belle Mare Plage som värd för årets sista tävling, MCB Tour Championship 10-12 december.

Klicka här för att se slutresultatet i Senior Italian Open.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights