Nyheter

Brytet på banan – se Henrik Stenson göra det förbjudna

Det är en konst att vara arg och sofistikerad på en och samma gång. Svenske Henrik Stenson kan. Han visade i veckan hur man bryter en klubba i ren besvikelse över ett dåligt slag, men på det lugnaste manér som går att se. En av åskådarna lyckades fånga klippet där Stenson delar sin klubba i två bitar. Trots att han spelade sin bästa runda på söndagen, var han frustrerad över sitt närspel och levde ut sin ilska genom denna försbjudna, men ändå stillsamma ”brytning”.

Tuff uppvisning

Medan amerikanen Phil Mickelson trollade fram birdie efter birdie, hade svensken en lite tuffare uppvisning på tuffa Kiawah Island i South Carolina.Henrik Stenson och Alex Norén representerade de blågula färgerna i PGA-mästerskapen.

På söndagen slog Stenson en drive ut från första hålets tee och bollen landade i vänsterruffen, men han lyckades rädda paret. En bogey på hål 3 följdes upp av en birdie på hål 4. Sedan fortsatte det med en mix av bra och dåliga slag . Birdie på hål 7, bogey på hål 8, birdie på hål 9 och birdie på hål 10. Därefter två bogeys de kommande fem hålen innan ytterligare en birdie kom på hål 16. Därefter lyckades svenske majorvinnaren göra två raka par på den tuffa avslutningen för att därmed signera ett scorekort innehållande 71 slag, ett under par.

Gör galna tricket i British Open

Det är inte första gången Henrik Stenson visar sin berömda klubbrytning. Ett annat exempel ser vi i detta You tube-klipp. Henrik Stenson gör sitt ”trick” och får utlopp för sitt temperament genom att bryta av en av sina klubbor över knät. British Open 2014.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights