NyheterTävlingar

Collin Morikawa kan bli ny världsetta i helgen

Det har varit en fantastisk säsong för 24-årige Collin Morikawa. I våras vann han WGC-tävlingen Workday Championship at The Concession. Han kom sedan tvåa i The Memoral, fyra i U.S. Open innan han vann The Open på Royal St Georges. I sitt första försök. Det blev en liten svacka för amerikanen i september, men sen hittade Morikawa spelet och puttningen igen och efter att ha blivit livstidshedersmedlem på Europatouren, tackade han för den fina gesten och vann DP World Tour Championship i Dubai.

En seger till…

Morikawa har stadigt klättrat upp på världsrankingen under säsongen och är nu världstvåa. En seger i veckans Hero World Challenge skulle innebära att han passerar Jon Rahm och kliver högst upp på rankingen. Världsettan Rahm spelar inte den här veckan.

Rekord i sikte

Morikawa skulle då bli den fjärde spelaren i historien att nå förstaplatsen på rankingen innan fyllda 25 år. Det har endast Tiger Woods, Rory McIlroy och Jordan Spieth lyckats med tidigare. Morikawa fyller 25 den 6:e februari 2022.

Stenson på plats

Morikawa har bara gjort 60 starter som proffs i tävlingar med världsrankingpoäng. Tiger Woods var snabbast att nå nummer 1, och gjorde det på bara 21 proffsstarter. Jordan Spieth behövde 77 tävlingar för att nå förstaplatsen. Woods är värd för Hero World Challenge och är på plats på Bahamas. Det är även Henrik Stenson som vann tävlingen 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights