NyheterTävlingar

Dags för PGA Championship på anrika Tegelberga GK

Det är fjärde året som Tegelberga Golfklubb står värd för en proffstävling för damer. Årets tävling ingår i Ladies European Tour Access Series, det vill säga undertouren till Ladies European Tour. I och med att tävlingen i år är en LETAS tävling och PGA mästerskap blir detta den största tävlingen klubben hittills arrangerat. Det råder inget publikförbud och tävlingen kan följas via klubbtv.nu

Genom åren har många mästarinnor korats, där ibland Linda Wessberg, Caroline Hedwall, Catrin Nilsmark och Isabella Ramsay.

PGA Championship är proffsgolfarnas mästerskap. Det spelades för första gången i Sverige 1932. Alla svenska världsstjärnor har spelat tävlingen och många har segrat. Några exempel är Caroline Hedwall, Linda Wessberg och Catrin Nilsmark. PGA mästerskapen spelas i de flesta golfländer. I USA är PGA mästerskapen en major som vunnits av bland andra Annika Sörenstam, Anna Nordqvist, Suzann Pettersen och Inbee Park.

Caroline Hedwall
Caroline Hedwall

Till start väntas ett starkt startfält med proffs och amatörer från alla världsdelar. I anmälningslistan hittar vi proffs som vanligtvis spelar på tourer i USA och Europa och flera amatörer som representerat Sverige i landslagsuppdrag.

Trelleborgs roll för svensk golf

Trelleborgs läge i sydligaste Skåne med ett milt klimat, gör det möjligt att spela golf året om. Med anrika banor i fantastiska miljöer är det en optimal plats för golfspelare från Sverige såväl som utomlands. Från Falsterbo, Vellinge och Trelleborg, till Söderslätt och Österlen – här hittar golfentusiasten golfbanor med stor variation. Självklart knyts den rika golftraditionen ihop med vad mer Trelleborg kan erbjuda.

– Den unika destinationen som utgör Trelleborg med omnejd, är som gjort för ett rikt golfliv med härliga naturutflykter, smakupplevelser och boenden inpå knuten. Med havet som granne och Söderslätts bördiga fält och marker, bildar det en helhetsupplevelse du gärna kommer tillbaka till. Vi på Visit Trelleborg vill bjuda in till en inkluderande gemenskap där vi synliggör Sydkustens rika idrottsliv, och samtidigt dela med oss av vad mer vi älskar här på Sveriges vackra Sydkust. Säger Maarja Edman VD, Visit Trelleborg.

Här kan du läsa mer på Tegelberga GK:s egen hemsida>>>

Schema 2021 

Här kan du se vilka spelschemat på Nordic Golf Tour. För tävlingar med prispengar på lägre nivå, klicka här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights