NyheterTävlingar

Dansk seger hemma hos prinsessan Birgitta

Golf Santa Ponsa klingar säkerligen välbekant i mångas öron. Kanske vet ni, att vi har en medlem av det svenska kungahuset som bor permanent just där? Prinsessan Birgitta, 84, är kungens syster som hade en romans med Sven Tumba och gifte sig med en prins av Tyskland. Efter separationen begav sig den sportiga kungligheten till Mallorca och bosatte sig vid en golfbana. Santa Ponsa är en bana som prinsessan Birgitta har spelat hundratals gånger.
– Jag spelar gärna golf, men aldrig i regn, är hennes motto

Längtan till Mallorca

Vädermässigt är banan det perfekta stället för golfare av alla kalibrar. Under pandemin har prinsessan Birgitta stannat hos kungaparet på Stenhammars slott, men längtan att åka tillbaka till sin favoritö Mallorca har varit stor. Nu är det roligt att det fanns ett gott skäl till varför prinsessan kunde bege sig hem igen. Mallorca Open har ägt rum på Golf Santa Ponsa, där hon bor.

Iskall kille

Tävlingen avslutades på söndagen den 24 oktober 2021. Solen sken, så det var hett ute på Golf Santa Ponsa. Men det var en dansk som var coolast och det klingade väl med hans iskalla efternamn. Grattis säger vi till Jeff Winter, som gick hamnade i topp på 15 under par.

33-åringen fick äran, jublet och de tio miljonerna. Det var en glädjens dag för dansken, som härmed kammade hem sin första Europa-tour-seger.

Solen skiner och vädret är underbart. Europa tourens Mallorca Open har precis ägt rum och vinnare blev Jeff Winters.

Hemmafavoriterna Pep Angles och Jorge Campillo samt svensken Sebastian Söderberg – som slutade tvåa för andra veckan i rad – hamnade på 14 under par.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights