Nyheter

De har tjänat mest på PGA-touren i år

Det är enorma prispengar som gäller på LIV-touren. Men det finns stora pengar att tjäna på PGA-touren också. The Sports Daily har samlat in all data för att se vilka spelare som tjänat mest under den här säsongen. Två spelare har dragit iväg från de övriga, världsettan Jon Rahm har spelat in otroliga 13,6 miljoner dollar och världstvåan Scottie Scheffler 12,5 miljoner dollar. Här följer en lista på de 10 som tjänat mest hittills under årets på PGA-touren:

1. Jon Rahm – 13 623 540 dollar

Efter att ha vunnit sin första gröna kavaj tog Rahm även tillbaka platsen som etta på golfens världsranking. Segern på Augusta National var spanjorens fjärde i år. Han har även vunnit Sentry Tournament of Champions, Genesis Invitational, American Express och Masters. De fyra segrarna har gett Rahm nästan 11 miljoner i prispengar.

2. Scottie Scheffler – 12 508 495 dollar

Hittills den här säsongen har Scheffler spelat in drygt 12,5 miljoner dollar. Vinsterna i TPC Players Championship och Phoenix Open gav enorma prischeckar till amerikanen. Förutom de båda vinsterna har Scheffler inte slutat sämre än 12:a sedan början av 2023.

I sina fem senaste starter har Scheffler kommit fyra på Arnold Palmer Invitational, etta i TPC Players Championship, fyra i WGC-Dell Technologies Match Play, 10:a i Masters och 11:a i RBC Heritage. Totalt har Scheffler tjänat hela 7,3 miljoner dollar bara på dessa fem tävlingar.

3. Max Homa – 7 776 012 dollar

För Max Homa har 2023 varit det bästa året i karriären. Homa har haft en jämn säsong med 9 av 10 klarade cuter hittills den här säsongen.

Trots att han vann Farmers Insurance Open, var det inte hans största prischeck för året. Det beror på att han spelat bra i de stora tävlingarna, inklusive en andra plats i Genesis Invitational, där han spelade in 2,2 miljoner dollar. Homa har även haft flera andra starka framträdanden, inklusive en tredje plats i Sentry Tournament of Champions, sexa i Players Championship och nia i WGC-Dell Match Play.

4. Sam Burns – 5 760 641 dollar

Liksom några andra spelare på den här listan är Sam Burns på väg att göra sitt bästa år på touren i karriären. Under sina 10 första starter den här säsongen har Burns bara missat två cuter. Han vann WGC-Dell Match Play vilket gav honom hela 3,5 miljoner dollar. Burns har även fyra topp-15-platser hittills den här säsongen.

5. Kurt Kitayama: – 5 563 388 dollar

Trots att han missat fem cuter hittills den här säsongen, har segern i Arnold Palmer Invitational gjort att Kurt Kitayama hamnat högt upp på listan. Av hans officiella prispengar på PGA-touren på 5 563 388 dollar står segern i Arnold Palmer Invitational för cirka 65 procent (3,6 miljoner).

Kitayama har även två topp-5 placeringar, CJ Cup i South Carolina och WGC-Dell Match Play, som gett Kitayama nästan 1,8 miljoner dollar.

6. Jordan Spieth – 5 549 622 dollar

Utan att vinna en tävling den här säsongen har Jordan Spieth ändå spelat in över 5 miljoner dollar. Han har fem topp-10-placeringar, inklusive en fjärde plats i Masters och andra plats i RBC Heritage. Har inte slutat utanför topp-30 i sina sex senaste tävlingar den här säsongen.

7. Patrick Cantlay – 5 549 622 dollar

Patrick Cantlay har endast spelat de stora tävlingarna i år men har ändå tagit sig upp till topp-10 i listan över inspelade pengar.

Sedan januari har han bara missat en cut. Cantlay har under säsongen fyra topp-10-placeringar, i Genesis Invitational, Arnold Palmer Invitational, WGC-Dell Match Play och RBC Heritage. Hans största prischeckar kom från Genesis Invitational och RBC Heritage där Cantlay fick 1,8 miljoner dollar styck.

8. Rory McIlroy – 5 333 286 dollar

Rory McIlroy har bara spelat sex tävlingar på PGA-touren den här säsongen. Han har inte vunnit och missade cuten i både TPC Players Championship och Masters, men andraplatsen i Arnold Palmer Invitational gav 1,8 miljoner och tredjeplatsen i WGC-Dell Match Play gav 1,4 miljoner för McIlroy.

9. Matt Fitzpatrick – 5 166 268 dollar

Fitzpatrick tog sin andra seger i karriären på PGA-touren när han nyligen vann RBC Heritage. Segern gav engelsmannen 3,8 miljoner dollar och tog honom hela vägen upp till topp-10 på denna lista. Säsongen har varit blandad annars för Fitzpatrick med fyra missade cuter redan i år.

10. Tyrrell Hatton – 4 875 594 dollar

Med fem månader kvar av säsongen har Hatton redan fördubblat sina intjänade prispengar på PGA-touren. Detta mycket tack TPC Players Championship där han slutade tvåa och fick med sig en prischeck på 2,7 miljoner dollar.

Som flera andra på listan har han inte vunnit någon tävling men har haft starka framträdanden i stora tävlingar som bland annat en fjärdeplats i Arnold Palmer Invitational som gav 800 000 dollar.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights