NyheterTävlingarThe Masters

DeChambeau i ledning på Augusta – Åberg bra med

För några år sedan sa Bryson DeChambeau att i hans värld har Augusta National par 67. Det var inför Masters 2020 och DeChambeau var en av världens hetaste spelare och även den som slog längst i världen. Han menade att han enkelt når alla par-5 på Augusta National på två slag och att de övriga hålen inte var några större svårigheter och han kommer att spela banan som att den hade par 67.  Han kom 34:a det året, 46:a året efter. 2022 var DeChambeau 12 över par efter 36 hål och missade cuten.

Men i årets upplaga, som fick flyttas fram två och halv timme på grund av ett oväder som rullade över banan, fick DeChambeau äntligen till det och gick runt det första varvet på 65 slag och leder med ett slag före världsettan Scottie Scheffler.

DeChambeau flög ut ur startblocken och inledde med tre raka birdies. Efter nio något lugnare hål satte amerikanen full fart igen och avslutade varvet med fem birdies på de sista sju hålen. ”Vetenskapsmannen” var nöjd med sin runda och försökte på presskonferensen efteråt förklara vad han menade med sin par-67 kommentar för några år sedan.

– Jag har en respekt för den här golfbanan idag som jag kanske inte hade då. Jag är inte en perfekt person och jag lär mig av mina misstag. Min kommentar från 2020 var definitivt ett sådant.

Scheffler i väntans tider

Världsettan Scottie Scheffler kom till Augusta i strålande form och sköt en bogeyfri 66-runda och trots de lynniga vindarna såg det ut som att han hade full kontroll under hela rundan. Scheffler vann här 2022, har två vinster och en andra plats på sina tre senaste tävlingar och det största hotet mot att Scheffler tar på sig den gröna kavajen för andra gången på söndag kommer inte från hans konkurrenter, utan det faktum att hans fru Meredith väntar parets första barn.

– Då åker jag dit direkt, sa Scheffler på frågan om vad han skulle göra om barnet skulle vara på väg.

20 av spelarna i årets startfält spelar tävlingen för första gången. Och flera av dem imponerade stort på torsdagen. Dansken Nicolai Höjgaard gick ut sent och var på det 16:e utslaget när spelet avbröts på grund av mörker. Han var då fem under par och ligger på ensam tredjeplats i sitt första Masters. Även Ludvig Åberg fortsätter att imponera. Detta är inte bara Åberg första Masters, utan även hans första major och sin debut gick han ut bland de sista bollarna och hann därför endast spela 11 hål. Men Åberg gjorde det riktigt bra och imponerade framförallt med fantastisk puttning och är med sina två under par på delad 9:e plats.

Ludvig Åberg fick en bra start i sin majordebut. Foto: Getty Images

Åberg  är en av många spelare som får avsluta sin första runda klockan 07:50 lokal tid, 13:50 svensk tid, på fredagen. Det gäller även Tiger Woods. Den femfaldige Mastersvinnaren inledde med en birdie, spelade stabilt hela dagen och var ett under par när spelets avbröts.

– Det var en av de svåraste dagarna som jag någonsin upplevt på Augusta. Vinden var överallt, sa Woods efteråt.

48-åringen jagar sin 27:e raka klarade cut i Masters, vilket skulle innebära nytt rekord.

Klicka här för att komma till ledartavlan från The Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights