Nyheter

Bryson DeChambeaus svåra beslut

Bryson DeChambeau tar steget och hoppar på LIV Golf Invitational från och med den andra tävlingen som spelas i slutet av juni i Pumpkin Ridge i Oregon.

– Det var i första hand ett affärsbeslut. Det handlar om ekonomi och om tid. Det ger mig mer tid vid sidan av golfbanan och tillsammans med min familj och framtida familj, jag måste ha ett liv vid sidan av golfbanan också.

Tackade ja till 100 miljoner dollar

Det handlar om pengar. Det gick helt enkelt inte för den långtslående golfaren att tacka nej till 100 miljoner dollar, som han enligt Golfchannel får för att spela på den saudiska touren. DeChambeau har varit skadad en del under senaste åren och en dryg miljard svenska kronor, som betalas ut när kontraktet med LIV Golf Invitational signeras, är en garanti för fortsatt bra leverne – även efter golfkarriären.

Att träna så hårt som Bryson gjort har varit en enorm påfrestning på kroppen. Att vara skadad golfare är inte bra när det hela tiden dyker upp yngre och alertare golfstjärnor på mästerskapsbanorna. Konkurrensen är stenhård.

bryson hero world challenge

Och på frågan om han förstod det kontroversiella med att ansluta till en golftour finansierad av Saudiarabiska staten så svarade DeChambeau så här:
– Vad som har hänt tidigare är inte bra. Men vad jag förstår och enligt de samtal som vi haft så vill de röra sig i rätt riktning.

När det gäller PGA Tour och huruvida han kommer att få spela där eller i lagmatcher som Ryder Cup eller Presidents Cup säger han:
– Det är inte ett beslut som jag kan påverka, det är andra som fattar det åt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights