NyheterTävlingar

Publikrekord på DP World Tour

DP World Tour har haft rekordförsäljning av biljetter till sina största tävlingar under sommaren och hösten 2022.

I fyra av tourens mest klassiska tävlingar – BMW PGA Championship, Genesis Scottish Open, Betfred British Masters och Horizon Irish Open – har DP World Tour slagit rekord med 20 slutsålda dagar för allmänna entrébiljetter.

BMW PGA Championship ökade med 30 procent i biljettförsäljningen jämfört med föregående år. Tre av de fyra tävlingsdagarna var helt slutsålda i en tävling som skars ned till 54 hål efter Drottning Elizabeth II:s bortgång.

Genesis Scottish Open som samsanktionerad med PGA-touren för första gången och med 14 av de 15 bästa spelarna på världsrankingen som tävlade, hade en 12-procentig ökning av biljettförsäljningen jämfört med jämförbar försäljning före pandemin 2019.

Horizon Irish Open i juli ökade med 40 procent i biljettförsäljningen jämfört med 2019. Helgbiljetter sålde slut för första gången i tävlingens historia.

Betfred British Masters i maj hade en slutsåld sista dag, med en ökning av biljettförsäljningen med 4 procent jämfört med 2019.

De totala publiksiffrorna för alla fyra tävlingar var 271 000.

Biljettframgångarna har lett till en ökning på 32 procent av biljettintäkterna för de fyra tävlingarna 2022 jämfört med 2019, den sista normala säsongen före pandemin. Tävlingarna har även haft en stark tillväxt på sociala medier med en 66-procentig ökning av antalet följare sedan 2019.

Fansen verkar gilla DP World Tour alltmer och ger upplevelsen på tävlingarna 8,5 poäng av 10 och de flesta vill komma tillbaka igen och rekommenderar starkt sin familj och sina vänner att göra detsamma. Fansbasen blir även mer varierad, med en ökning på 39 procent av antalet kvinnliga biljettköpare jämfört med 2019.

– Golfen har haft en betydande uppsving i popularitet sedan pandemin började och vi har arbetat hårt för att se till att vi utnyttjar detta momentum och hittar innovativa sätt att locka nya fans till våra tävlingar, menar Keith Pelley, VD för European Tour Group.

– Vi har haft en rekordsommar med stora namn som tävlat om rekordstora prispengar och åskådare har dykt upp i rekordantal för att titta på. DP World Tour har aldrig haft en så stark position, och vi förväntar oss att detta momentum kommer att fortsätta in i de sista månaderna av säsongen 2022, där finalen DP World Tour Championship i Dubai redan har rekordstort antal publikregisteringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights