Nyheter

Efter hatstormen – Sörenstam är tacksam för fina stödet

Först stormades Kapitolium i Washington, sedan blåste det orkan kring vår allra bästa kvinnliga golfstjärna genom tiderna, Annika Sörenstam, för att hon råkade få sitt pris samma vecka. Sörenstam fick den fina utnämningen tidigare och fick meddelandet att hon tilldelats Frihetsmedaljen, men på grund av corona-pandemin sköts ceremonin upp.

Hatstorm

Hon anpassade sig och reste till den stora staden för att infinna sig och ta emot Frihetsmedaljen. Då skuggas äran och berömmelsen av en hatstorm från omgivningen. Kritiken blev massiv och röster hördes från alla håll och kanter att Sörenstam borde ha lämnat tillbaka utmärkelsen, eller inte ens ha gått dit.

Instagram ekar tyst

Lätt att sitta hemma i soffan och tycka. Kritiken har sårat och den tidigare så glada golfstjärnan har slutat att lägga upp fina bilder från sitt liv på Instagram. Tråkigt att släcka en eldsjäl!

Annika Sörenstam

Men nu har svenska golflegendaren fått ett enormt stöd. Människor som saknar henne på sociala medier har kommenterat och skrivit peppande ord. Det värmer nog i dessa bistra tider.

Annika Sörenstam

Kritiken har börjat klinga av och vi kan läsa de snälla, medmänskliga texterna på Annikas Instagram:

”Kom igen. Annika har under hela sitt liv varit en förebild för unga kvinnor i golfen. Hon har hållit fanan högt och utjämnat sporten mellan könen. Jag minns den globala uppmärksamhet hon fick när hon spelade herrturnén från samma tee. Hon förtjänar det här priset som av en tillfällighet delades ut av en hemsk man. Men om denna ledare för en gångs skull gör något rätt och hedra någon som har ägnat sitt liv åt att vara en lysande förebild för kvinnor, varför ska vi då kritisera det? Annika. Du förtjänar det här priset. Det är inte ditt fel mannen är en idiot. Skam för er alla som hatar en kvinna som accepterade ett pris. Det är välförtjänt oavsett vem som delade ut det.”

Många svenskar stöttar Annika Sörenstam

”Tragiskt att läsa alla påhoppen mot dig 😳 vi är många som stöttar dig inom idrottsvärlden & även utanför som den person & förebild för unga tjejer du är. Tack för alla fina år du givit oss på touren. Kul att se dig med din far också. Lev väl 😊❤👍”

”Stort grattis till frihetsmedaljen Annika! Fy fanken vad häftigt💪 Du är en idol och den största svenska golfaren ☀️🇸🇪”

”Grattis till utmärkelsen Annika. Tragiskt att läsa alla hatiska kommentarer nedan, de förtjänar du absolut inte. Tror inte alla dessa vet vad du gjort för golfen och vilken idol du fortfarande är för väldigt många. Häftigt att du och Gary fick utmärkelsen samma år. 👍🏌️‍♂️”

Tiger Woods tilldelades frihetsmedaljen för sin comeback i den högsta eliten med seger i US Masters i april 2019. Men att Woods lät sig hyllas av presidenten var inte heller uppskattat av alla.


Woods förklarade att han väljer att skilja på personen, åsikterna och ämbetet.
– Han är USA:s president. Du kanske inte alltid tycker om personen eller politiken, men alla måste respektera ämbetet, sade Woods enligt nyhetsbyrån AFP.

Känt varandra länge

De har även känt varandra innan Trumps presidentskap. Det är inte så konstigt då expresidenten spelar enormt mycket golf.
– Jag har känt Donald i flera år, redan innan han blev president. Vi har spelat golf och ätit middag tillsammans, sade Tiger.

59

Det lägsta antalet slag en spelare på LPGA-touren gått runt 18 hål på är 59. Och det var ingen mindre än Annika Sörenstam som stod för den bedriften den 16 mars 2001.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights