Efter golfrundan – testa nytt recept på grillkorv
Vår favoritsäsong är äntligen här – grillsäsongen! 💛🌼 Vi har ett grilltips – lägg kycklinggrillkorv på grillen i sommar. Jättegoda i ett bröd, men vill du briljera lite extra kommer här ett enkelt, snabbt och supergott recept av Mattias ”Fredagskocken” Larsson med Lönnebergas smakrika kycklinggrillkorv.
Kryddad med citrus
Tänk en snabb och smakrik tomatbulgur, en yoghurtsås och vår smakrika kycklingkorv rökt med alspån och kryddad med citrus grillad till perfektion. Det går snabbt, det är gott och det passar hela familjen.
Kycklinggrillkorv med rökeriets alspånsdimma & citrusfriska kryddor serverad med en kryddig tomatbulgur
4 portioner Tillagningstid: 25 minuter
– 2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv med rökeriets alspånsdimma & citrusfriska kryddor (á 285 g)
– 100 g morot
– 1 fänkål
– 1 msk pressad citronjuice
– salt Kryddig tomatbulgur
– 2 dl grov bulgur
– 1 gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 3 tomater
– 1 tsk chiliflakes
– 1 tsk malen spiskummin
– 1⁄2 dl pressad citronjuice
– 1⁄4 dl olivolja
– 1 dl finstrimlad mynta
– salt
Citron- och spiskumminyoghurt
– 2 1⁄2 dl matlagningsyoghurt
– 1⁄2 citron
– 2 krm spiskummin
– salt
Såhär gör du
Tomatbulgur: koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna. Finhacka lök och vitlök, tärna tomaterna. Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt. Yoghurtsås: blanda ingredienserna och smaka av med salt. Krispiga grönsaker: hyvla eller finstrimla morot och fänkål. Blanda grönsakerna med citronjuice och en nypa salt precis före servering. Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorvarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär dem snett i två eller tre delar. Servering: servera korvarna med bulgursallad, krispiga grönsaker och yoghurtsås.
Recept: Mattias Larsson för Lönneberga 2022.