Nyheter

Meningarna går isär om Tiger Woods framtid

Colin Montgomerie hävdar att Tiger Woods borde ha lagt av vid The Open i juli, eftersom det var den perfekta tidpunkten för golfspelaren att vinka farväl till fansen.

– Tiger Woods skulle ha gått i pension efter The Open.
Orden är golfstjärnans forna rival Colin Montgomeries, som menar att det hade varit en lämplig tidpunkt att avsluta karriären vid.

– Tävlingen på anrika St Andrews hade varit en ypperlig plats, ett gyllene tillfälle, att göra en galant sortie från golfvärlden, säger Montgomerie.

Woods spelade på sin favoritbana, St. Andrews, i somras där han hade vunnit tävlingen två gånger, och golflegenden blev avtackad vid 18:e hålet på Old Course av en beundrande publik.

– Det kändes som min sista British Open, sade Tiger Woods i en intervju med pressen inför tävlingen. Det är en ofattbar känsla att få uppleva detta igen. Nästa gång tävlingen äger rum, vet jag inte om jag rent fysiskt kommer att klara av att spela, berättade Tiger Woods.

Tiger Woods är golfstjärna och han ler ofta efter sina briljanta golfslag
Tiger Woods ler inte lika ofta längre.

Woods log emellertid inte sitt välkända leende efter den 150:e upplagan av The Open. I stället var tårarna nära. Efter att ha gått sex över par dag ett och tre över par dag två möttes han av stående ovationer.
– Det var väldigt känslosamt för mig. Jag har kommit hit sen 1995, sade Tiger Woods innan han lämnade St Andrews.

Det var bara 46-åringens tredje tävling i år efter att ha gjort en sensationell återkomst i Masters, bara 14 månader efter den hemska bilolyckan 2021.

Tiger Woods vill fortsätta spela golf

Men Tiger ger inte upp. Han försöker göra comeback, men skadorna hindrar honom. Senast fick han ställa in sin medverkan i egna golftävlingen Hero World Challenge på Bahamas, bara några dagar innan den ägde rum.

Tiger Woods, 46, skadade sitt högerben allvarligt i en bilolycka i februari 2021.

Svårt att gå eftersom benet gör ont

– Jag har inte mycket kvar i det här benet, sade han på en presskonferens på Bahamas inför den inbjudningstävling han arrangerar där.
– Målet är att bara spela major-tävlingarna och kanske en eller två mer. Det är allt. Fysiskt så är det allt jag klarar av. Jag har fått plantarfasciit (förstadiet till hälsporre) i högerfoten, vilket gör att jag har svårt att gå.

Woods har bara gjort tre tävlingsframträdanden hittills i år och alla var på majors efter det att han gjorde sin spektakulära återkomst till banan 14 månader efter sin skräckbilkrasch.

tiger woods masters
Tiger Woods på Masters. Foto Getty Images

Till skillnad från Colin Montgomerie finns det många inom elitgolfen som tippar att Tiger Woods har mer att ge. I veckan uttalade sig Padraig Harrington, forna Ryder Cup-kaptenen, i en intervju, att Tiger Woods inte är klar med att vinna majors ännu, trots stjärnans skadeproblem.

Harrington berättade vidare för pressen i samband med PNC Championship, där Tiger Woods spelar med sin son Charlie Woods, att han är övertygad om att senior Woods kan bli en vinnare igen.

”Tiger Woods kan komma tillbaka och vinna”

– Om han bara lyckas ta sig till de sista nio hålen, ser jag inga problem med att han kan vinna. Tiger är stark. så jag tror att han kommer att vinna en major till. Det finns två saker som gör en golfare – hur begåvade de är och hur motståndskraftiga de är, tillade Harrington.

Padraig spelade PNC Championship med sin son Paddy Harrington. Här kan ni se ett filmklipp, där far och son berättar om hur rundan gick. Paddy spelade på dagarna och pluggade till sin college-tenta på kvällarna.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights