NyheterTävlingar

Paul Casey nära att nå sin dröm

Engelsmannen Paul Casey avslutade lördagens varv med birdie-eagle och tog därmed ledningen inför söndagens avslutningsrunda i Omega Dubai Desert Classic. Casey var i princip felfri på lördagen och hans 64:a innehöll inga bogeys men sex birdies och en eagle på det 18:e hålet.

Paul Caseys järntrea på det 18:e hålet var ett av veckans bästa

– Det var en härlig avslutning. Att slå en perfekt järntrea och med Dubais häftiga skyline i bakgrunden och avsluta med en eagle, det var coolt. Jag hade bra kontroll där ute, ett felfritt varv finns ju inte, men det här var nästan det. Just nu njuter jag av min golf, sa en nöjd ledare.

”En ikonisk plats”

– 15 segrar på Europatouren vore häftigt. Jag har ju aldrig vunnit i Dubai och när man ser den imponerande listan av vinnare, med alla bilder på dem bakom den 18:e greenen inser man att detta är en ikonisk plats och en ikonisk tävling. Dessutom har Dubai gjort så otroligt mycket för Europatouren, så det vore stort att vinna här.

43-åringen är 15 under par och jagar sin 15:e seger på Europatouren och leder med ett slag före skotten Robert MacIntyre och två före sydafrikanen Brandon Stone. Ytterligare tre slag efter finns Sergio Garcia och Laurie Canter på 10 under par.

Tålamod är nyckeln

– Jag fortsätter att spela bra golf med bra kontroll. Det blåste lite mer idag men jag hade tålamod där ute, något som jag inte hade så mycket av förra året. Men i år tänker jag på att acceptera saker som händer och kontrollera bara det jag kan kontrollera. Och det funkar ju bra. Mina nya klubbor är dessutom lysande och jag ser verkligen fram emot morgondagen, menade Robert MacIntyre.

Skotten MacIntyre hänger sig fast i täten och kan bli andre vänsterspelare att vinna i Dubai

Sydafrikanen Brandon Stone har en positiv trend i Dubai. Med ronderna 70-67-66 blir den trefaldige Europatourvinnaren farlig på avslutningsvarvet.

– Jag spelade solid golf hela dagen. Bra från tee och några bra puttar gav lite extra adrenalin. Det kändes som att jag jagade birdies på alla hål, och det är en skön känsla. Listan över vinnare av den här tävlingen är helt otrolig och att få spela de bästa banorna mot de bästa spelarna är något alla här ute vill göra och det känns häftigt att ha chansen imorrn, sa en lycklig Brandon Stone.

Brandon Stone tackar Martin Kaymer efter lördagens varv
Många klädde sig i rosa

Finlands Kalle Samooja är på nio under par, och majorvinnaren och olympiska guldmedaljören Justin Rose, sydafrikanen Justin Harding och Thomas Detry, som ledde inför helgen, ligger alla åtta under par efter lördagens spel där nästan alla spelare, caddies och funktionärer klädde sig i rosa färger för att stödja bröstcancerforskning i samarbete med Al Jalila Foundation.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights