NyheterTävlingar

Sagströms putter stekhet på Muirfield

Madelene Sagström sköt fredagens bästa runda i AIG Women´s Open på klassiska Muirfield. Sagström gjorde hela åtta birdies och gick runt på 65 slag och är ett slag från ledningen inför helgens spel. Nyckeln till den fina ronden för 29-åringen? Puttningen. Sagströms putter var stekhet på Muirfield.

Sagström var nöjd efter rundan

– Jag missade förvisso två ganska korta puttar idag, men annars puttade jag riktigt, riktigt bra och det hjälpte hålla momentum under hela rundan, sa en nöjd Sagström efteråt.

– Jag undvek bunkrarna vilket är viktig i linkgolf och spelade tillräckligt bra för att ge mig själv birdiechanser, och så funkade puttningen väldigt bra.

Sagstöm gjorde birdies på hål 5, 7, 8 och 9. Det blev två bogeys på hål 10 och 14 men sen ökade svenskan igen med tre birdies på de sista fyra hålen och är totalt sju under par efter 36 hål.

Sagström går på lördagen ut i ledarboll med sydkoreanskan In Gee Chun och svenskan ser fram emot helgens spel i en tävling som hon kom tvåa i förra året.

Fortsätta mala på

– Det är bara att gå ut och att fortsätta slå bra slag. Det viktigaste den här veckan är fatta rätt beslut och acceptera att det ibland studsar din väg, ibland inte. Så är det med linksgolf. Att inte ta ut något i förväg och fortsätta att mala på, till den sista putten.

chun

Ledarinnan In Gee Chun från Sydkorea är åtta under par efter 36 hål och jagar sin fjärder majorititel och har som mål att vara helt bogeyfri över helgen.

– Jag har ett bet med min caddie att han ska bjuda mig på middag om jag spelar ett varv utan att göra en bogey, sa Chun.

Sju birdies för Chun

Men någon middag har inte Chuns caddie behövt bjuda på än. En bogey på torsdagen följdes upp av ytterligare en på fredagen. Men fredagens rond innehöll även sju birdies för sydkorenskan.

Maja Stark inledde riktigt illa på fredagen med dubbelbogey på ettan och bogey på tvåan. Men hon kom sedan tillbaka starkt och kom in på par för varvet och tre under par totalt och delar 11:e platsen. Linn Grant var tredje svenska att klara cuten och Grant ligger på par totalt och delar 36:e platsen inför helgen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från AIG Women´s Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights