NyheterTävlingar

Rutinerad duo i ledning i The Senior Open

En Rutinerad duo i ledning i The Senior Open. Det är upplagt för en spännande avslutningsrunda av The Senior Open på Gleneagles. Nordirländaren Darren Clarke gjorde birdie på det sista hålet på lördagseftermiddagen för att gå i kapp Paul Broadhurst i toppen av ledartavlan. Broadhurst, som vann The Senior Open 2016, gjorde tre raka birdies på hålen 13-15 och kom in på nio under par. Ett resultat som alltså Clarke kunde matcha en stund senare.

Majorvinst som Senior

Darren Clarke vann The Open 2011 och jagar nu sin första majorvinst som senior.

– Jag spelade bra hela rundan och gav mig själv mängder med birdiechanser. Jag träffade 17 greener och allt känns bra där ute, men puttarna har inte trillat i. Förutom på sista hålet, vilket var skönt, sa Clarke efteråt.

– Det skulle vara fantastiskt att ha två Open-pokaler hemma och jag skulle älska att addera The Senior Open till min Open-titel.

Clarke och Broadhurst är ett slag före Steven Alker från Nya Zeeland och amerikanen Jerry Kelly, som båda har vunnit seniormajors. Ytterligare två slag efter finns ett koppel av världsstjärnor: Ernie Els, Padraig Harrington, Stuart Appelby, Thongchai Jaidee och Colin Montgomerie.

Paul Broadhurst är fullt medveten om vilka spelare han har bakom sig.

– Titta på namnen på ledartavlan precis bakom mig. Jag vet att jag måste gå ut och spela min bästa golf imorgon. Det är helt OK om det blåser, eller regnar, men om det gör både och kan det bli tufft därute, menade Broadhurst.

Två svenskar klarade cuten på Gleneagles. Joakim Haeggman är med sina sex över par på en delad 68:e plats och Michael Jonzon är på en delad 71:a plats på nio över par.

Klicka här för att komma till ledartavlan från The Senior Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights