NyheterSverigeTävlingar

Fantastiska resultat på proffstourerna

Banrekorden har fortsatt att rulla in på både MoreGolf Mastercard Tour och Nordic Golf Tour under sensommaren och vi har fått se fantastisk golf både på herr- och damsidan. Nu stundar finalerna på på Ekerum Resort för båda tourena.

Banrekord gav seger för Joakim Wikström

Joakim Wikström från Hills GC segrade i V Sport Golf Challenge at PGA Sweden National efter bländande spel vid den avslutande ronden. Nytt banrekord, 61 slag, elva under och seger med ett slag. Wikström fick frågan direkt i Klubb-TV när han precis sänkt sista putten om det var han livs rond.

Joakim Wikström

– Det kändes som det, det mesta gick vägen så det var bara att köra på så mycket jag kunde. Det var ett flow på hög nivå.

Detta var hans andra banrekord denna säsong, det första kom vid Stockholm Trophy by Folksam på Vidbynäs.

Körde hela vägen

– När jag drog i birdieputten på 15:e efter att hålat bunkerslaget på 14, det var då det kändes som om det fanns chans. Jag hade ingen koll på leaderboarden utan kände bara: kör hela vägen!  

Spelas riktigt bra golf 

Niclas Johansson var i delad ledning inför den avslutande ronden av V Sport Golf Challenge at PGA Sweden National. Det händer inte ofta att som ledare avsluta med 64 slag, åtta under par, och ändå få se sig besegrad. Det skedde idag och är ett bevis på att det spelas bra golf på MoreGolf Mastercard Tour.

Seger för Edberg i TanumStrand Fjällbacka Open

Segern i TanumStrand Fjällbacka Open på MoreGolf Mastercard Tour var den fjärde på hemmatouren för Pelle Edberg. Den senaste segern innan idag var 2006, det var på den tiden touren hade ett telefonbolag som huvudsponsor.

Pelle Edberg
Pelle Edberg

– Det var roligt, det var ett tag sedan man fick vinna. Är kanske på rätt väg. På sjuan eller åtta kollade jag ledarboarden sedan hade jag rätt bra koll hela vägen in, sa Pelle Edberg direkt i Klubb-TV på väg mot att signera sitt scorekort. 

Skjuts i rätt riktning

Pelle har stor del av tiden sedan senaste segern spelat på Europatouren och på andra internationella tourer. Han har de senaste åren haft skadeproblem, förhoppningsvis innebär denna seger en skjuts i rätt riktning och Edberg öppnar för spel på Europatouren i höst.  
– Jag är starkare än någonsin, nu känns det bra i kroppen och det är kul att få tävla igen.

Tre ronder på sextiotalet gav totalt 15 under par och seger med tre slag före Jarand Ekeland Arnöy och ytterligare ett slag före Charlie Lindh och Pontus Widegren.

Joakim Wikström vann på Gotland

Efter 54 hål av Visby Open by Destination Gotland var Joakim Wikström och Juuso Kahlos lika på sju under par. Två särspel krävdes för att Joakim Wikström skulle ta sin andra seger för säsongen på MoreGolf Mastercard Tour.
Wikström direkt i Klubb-TV efter avgörandet:
– Segern är extrem skön här i blåsten. Det är en riktigt skön känsla att veta att spelet gör det som det ska. Det har varit stabilt i nästan varje tävling den sista tiden. Och skönt att visa att man kan gå hela vägen.

Joakim Wikström

– Den här veckan har varit extremt bra från tee till green. Puttningen har vacklat så det är verkligen tee till green som varit riktigt fint. Framtiden ser ljus ut, två tävlingar kvar finalerna på ECCO-tour och på MoreGolf Mastercard Tour. Förhoppningsvis kan man spela till sig en kategori på Challengetour men det är två tävlingar kvar.   

Order of Merit MoreGolf Mastercard Tour

1.  Mikael Lindberg                                     387 703 poäng

2.  Marcus Helligkilde                                   230 708 poäng

3.  Joakim Wikström                                   188 603 poäng                    

4.  Ludvig Åberg                                         172 740 poäng

5.  Björn Hellgren                                       146 980 poäng

6.  Martin Eriksson                                      136 218 poäng

7.  Robin Petersson                                     134 477 poäng

8.  Adam Eineving                                       121 098 poäng

9.  Per Längfors                                          112 475 poäng

10. Pontus Widegren                                  101 960 poäng

Ingrid Lindblad avgjorde Didriksons Skaftö Open i särspel  

En sänk birdieputt från två meter på det första särspelshålet gav Ingrid Lindblad segern i Didriksons Skaftö Open. Detta var Ingrids andra seger på Nordic Golf Tour även den första vid Golfhäftet Masters @ Varberg Västra kom efter särspel.

Ingrid Lindblad
Ingrid Lindblad

– Det var lite nervöst. Hade ungefär lika lång birdieputt på 18:e som nu på särspelet. Det var skönt att jag fick i den. Det känns jättebra. Jag spelade bra idag tycker jag, bogeyfritt och fyra birdies så det kändes bra, sa Ingrid Lindblad direkt efter segern i Klubb-TV.

Ingen birdie

Landslagskompisarna Beatrice Wallin och Linn Grant var de som gjorde Lindblad sällskap i ledarbollen den tredje ronden av Didriksons Skaftö Open. Med två hål kvar att spela av den tredje ronden var hela ledarbollen samlad på nio under par, ingen lyckades göra någon birdie under avslutningen av ordinarie rond vilket ledde fram till särspel.

Nytt banrekord

För femte tävlingen i rad blev det banrekord när Nordic Golf Tour var på besök. Skaftös nya banrekord på 62 slag (-7) sattes av Linn Grant vid den inledande ronden.                     

Ladies European Tour till Skaftö 2021

Just före årets tävling annonserade tävlingschef Reine Patriksson att Didriksons Skaftö Open skrivit ett treårigt avtal med Ladies European Tour vilket medför att 2021, 2022 och 2023 kommer det spelas Europatourgolf på Skaftö.

Segraren i årets tävling har en inbjudan att vänta till nästa år. Detta medför att vi får se Ingrid Lindblad pegga på Europatouren på Skaftö den 26–29 augusti nästa år.

Order of Merit Road to Creekhouse Ladies Open

1.  Ingrid Lindblad                                       107 150 poäng

2.  Linn Grant                                               102 500 poäng

3.  Beatrice Wallin                                        90 500 poäng                     

4.  Elin Arvidsson                                          62 506 poäng

5.  Linda Lundqvist                                        56 708 poäng

6.  Maja Stark                                               48 788 poäng

7.  Meja Örtengren                                       46 375 poäng

8.  Louise Rydqvist                                        35 269 poäng

9.  Sara Kjellker                                            31 896 poäng

10. Frida Gustafsson-Spång                           24 775 poäng

Text och foto: Göran Söderqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights