NyheterTävlingar

Far och son Daly vann trots Woods furiösa spurt

John Daly med sin son John Daly II vann PNC Championship i helgen. Duon kom in på hela 27 under par och vann med två slag över Tiger Woods och 12-årige Charlie som levererade en kanonad av birdies det andra varvet. Far och son Daly vann trots Woods furiösa spurt.

Team Daly mot Team Woods

Det blev 11 raka birdies, nytt tävlingsrekord för Woods på söndagen. Paret gick runt det andra varvet på 57 slag, ett resultat som dock matchades av Team Daly, som var två slag före Team Woods innan söndagens runda och vann därför med lika många slag.

Tiger Woods inte nöjd

Normalt sett brukar Tiger Woods inte vara nöjd med en andra plats. Men denna gång var den forne världsettan både lycklig och stolt.

– Bara att kunna vara med och spela den här tävlingen i år är otroligt. För några veckor sedan visste vi inte om jag kunde vara med. Men här är vi och vi har haft de bästa dagarna någonsin, sa Woods efteråt.

Tiger och Charlie Woods.

Team Woods birdiesvit började på sjuan och höll sig hela vägen till det sista hålet där det tyvärr bara blev ett par. Det tackade Team Daly för och kunde säkert två-putta det sista hålet för birdie och seger. Totalscoren 27 under par, var nytt rekord för tävlingen.

Men trots storspel och rekord från far och son Daly var det stora samtalsämnet att Tiger Woods var tillbaka på tävlingsarenan. Woods fick flera allvarliga skador på sitt högra ben när han kraschade med sin bil utanför Los Angeles i februari. Det var länge tal om att amputera benet, men tre månader senare kunde Woods börja gå med kryckor. Och nu stod han på en golfbana igen med sin röda tröja och slog spikraka drivar, limmade wedgar och sänkte puttar som i fornstora dagar.

Charlie Woods har ärvt pappa Tigers egenskap

Även sonen Charlie spelade riktigt bra. Han verkar ha ärvt pappa Tigers egenskap att vara som bäst när det gäller då han satte upp en järn-5 på det tuffa 17:e hålet till en meter från pinnen för att ge Team Daly en tuff match. Trots att det till slut inte räckte till seger var både far och son Woods nöjda med veckan på Ritz Carlton Golf Club i Orlando.

– Det här är min miljö. Det här är vad jag har gjort hela mitt liv. Jag är bara så tacksam över att få denna möjlighet att göra det igen, sa en rörd Tiger Woods efter tävlingen.

Henrik Stenson med tävlingens yngste spelare, 11-årige sonen Karl, slutade på delad 8:e plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights