Livsstil

Fira Alla hjärtans dag på Kanarieöarna

Kanarieöarna erbjuder fantastiska upplevelser och romantiska platser att besöka för par. Vita sandstränder, lummiga vandringsleder, måltider på Michelin-restauranger och en förtrollande stjärnhimmel utgör alla perfekta komponenter för Alla hjärtans dag-firandet.

Se soluppgången från toppen av Teide

En av de mest svårslagna upplevelserna under en romantisk vistelse på Kanarieöarna är att se soluppgången från Teide på Teneriffa. Denna vulkan, som är utsedd till världsarv, är Spaniens högsta topp och den tredje högsta vulkanen i världen. Se himlen ändra färg och hälsa en ny dag välkommen, bortom stadens brus.

Romantisk promenad på Gran Canaria

Roque Nublo och Roque Bentayga är två enorma stenblock som ligger i den vulkaniska kratern Tejeda som ingår i biosfärreservatet Gran Canaria. De natursköna promenaderna som går att göra på denna plats erbjuder panoramautsikter över klipplandskap, grottsystem och ett marinblått hav.

Middag för två på Lanzarote

En middag vid det vulkaniska grottsystemet Jameos del Agua på Lanzarote är en helt unik upplevelse. Detta besöksmål ritades av den Lanzarote-födde konstnären Cesar Manrique på 1960-talet och var från början ett geologiskt fenomen som omvandlades till en hållbar turistattraktion. I dag rymmer Jameos del Agua en restaurang, ett auditorium och en bar. Centralt på platsen finns en naturlig lagun som går i nyanser av orange, grönt och svart tack vare mineralavlagringarna på taket i den exponerade grottan.

Vild skönhet på Fuerteventura

Corralejo Naturpark är en bra plats för att upptäcka Fuerteventuras vilda skönhet. Detta kustområde, som ligger i nordöstra delen av ön, består av två delar. Å ena sidan Kanarieöarnas största sanddyner; en serie vita sandbankar som dramatiskt sluttar ned mot det turkosa havet. Å andra sidan det karga vulkanlandskapet i rött, ockra och svart. Det är kontrasten mellan den fina sanden och den grova vulkaniska strukturen som gör naturparken Corralejo helt unik.

Den magiska fontänen på La Gomera

La Gomera bjuder på stor romantik i form av svajande palmer, djupa raviner, svarta sandstränder, kristallklart havsvatten och uråldriga skogar. Här finns spektakulära vandringsleder, charmiga pensionat, vänlig lokalbefolkning och välsmakande måltidsupplevelser. Ön är ett naturparadis som har erkänts som biosfärreservat med sällsynta, exotiska växtarter. I nationalparken Garajonay finns en fontän som kallas Chorros de Epina och som länge har haft romantiska associationer. Hit åker nämligen många par i hopp om att önskningar ska gå i uppfyllelse och bringa tur med sig.

Stjärnskådning på La Palma

La Palma är en ultimat plats för stjärnskådning och lockar därför astroturister från hela världen. Himlen på Kanarieöarna är bland de klaraste i Europa tack vare den lag som utfärdats, vilken begränsar flygtrafik samt ljus-, luft- och radiovågsföroreningar på ön. För den bästa utsikten bör besökarna bege sig till observatorierna Roque de los Muchachos som ligger 2420 meter över havet.

Simma i naturliga pooler på El Hierro

Charco Azul, som ligger på nordvästra El Hierro i det karga landskapet i El Golfo-dalen, är en av de mest spektakulära badplatserna på hela Kanarieöarna och perfekt för de par som söker avskildhet. De turkosa, naturliga poolerna ligger skyddade från havet och har tillhörande träterasser som ger god komfort och tillgänglighet för besökare.

Upplev paradiset La Graciosa

La Graciosa är en av de mest avlägsna öarna av samtliga Kanarieöar, och bjuder på orörd natur och kilometerlånga stränder. Med färre än 700 invånare och en landmassa på knappt 30 kvadratkilometer är La Graciosa ett paradis med en otrolig utsikt över Lanzarotes kustlinje och ett klimat som är varmt och soligt året runt. Bland de intressanta stränderna kan nämnas La FrancesaLas Conchas och Montaña Amarilla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights