Golfkrönikor

Golfens sju dödssynder

De sju dödssynderna. Hu, det låter så hemskt. Som om man får brinna för evigt i helvetets eldar om man begår en enda en av dem. Men vi har alla säkert gjort oss skyldiga till en och annan liten synd på golfbanan. Ha inte ångest för det! För inte kan det väl vara så farligt att synda lite…? Här har du golfens sju dödssynder – dina bästa och sämsta laster på golfbanan!

Lättja

Att lättja skulle räknas som en dödssynd måste vara ett modernt påfund. För tänk efter – lättja handlar ju bara om att ta det lite lugnt och undvika all form av ansträngning. Det är fullt förståeligt att du inte vill spela under fysisk press, det kan aldrig vara bra för kroppen.

Så skippa uppvärmningen på rangen, det gör dig bara svettig. Glöm stressiga fyratimmarsronder, låt det i stället ta fem. Dra vagnen ända fram till green, så slipper du att gå onödiga omvägar.

Att spela golf ska vara en njutning så våga dra benen efter dig och strunta i att spelet går långsamt. En skön dag på banan är en lat dag!

Avund

Han är ung, han är snygg, han är sympatisk – och slår perfekta järnsjuor. Beundran och avund i en salig röra, den här killen har ju allt. Åh, så svårt det är att inte känna avund!

golfspelare genrebild

Och vem känner inte hur det ilar till av jalusi när ens motspelare sätter en omöjlig tjugometersputt och tar hem matchen fastän det egentligen – rätteligen – borde vara du som är dagens vinnare. ”Bra slag”, säger du med viss beska i munnen och blir med ens en liten martyr.

Livet är bra orättvist och du har all rätt att vara avundsjuk. Det är bara hälsosamt! Du vet ju själv att det egentligen är du som har den bästa svingen och de vassaste slagen, eller hur?

Frosseri

Ni närmar er kiosken efter det nionde och du vet hur det brukar bli. Väninnan tar en slät kopp kaffe och plockar upp den medhavda rågmackan medan du lystet spetsar in dig på de smarriga fikabröden. Det suger i tarmen, men väninnans mönstrande blick på din figur får dig att tveka.

Men måste du vara så himla ”duktig” jämt? Äsch, strunta i konventionerna och njut när du sätter tänderna i det frasiga wienerbrödet. Ta en kexchoklad också. Och en bulle. Och en varmkorv. Krön din samling av vuxenpoäng genom att frossa och äta precis det du vill, i vilken omfattning du vill och när du vill. Strunta i att dieten spräcks och att blodsockret åker berg-och-dalbana – det är ju så himla gott! Vem är förresten den där Luther?

Vrede

Du hookar driven ut i skogen för tredje gången och ilskan jäser under ytan. När sedan din foursome-partner missar en given birdieputt på ditt fantastiska inspel så brister du ut i en harang av fula ord och det är inte långt ifrån att du sätter drivern i baken på honom. Och varför skulle du inte? Att få bli arg och visa lite ilska är varje människas rättighet.

Det lönar sig inte att bli arg, säger vissa. Det gör det visst. Det är skönt att bli arg. Det är nyttigt att blåsa av hatten då och då och rensa ut aggressionerna ur kroppen. Se bara på Helen Alfredsson, en utmärkt förebild för hett temperament och som ständigt brister ut i små vulkanutbrott på banan. Hon kan visst svära på sju olika språk och förbannar alltid sina dåliga slag på språket i det land där hon befinner sig. Tag lärdom. Låt känslorna svalla och klappa till bollen så hårt du kan! Grrrrrr…

Girighet

Blev klubblängderna väldigt långa när du droppade vid sidovattenhindret? Kom ”footwedgen” till användning ute i skogsdungen? Fick bollen lite extra framflyttning när du markerade den på green? Eller råkade du möjligen glömma ett av slagen i skogen? Bra!

golfboll i gräs

Ibland kan till synes futtiga centimetrar visa sig vara mycket betydelsefulla och det gäller att visa uppfinningsrikedom för att förbättra sina lägen och korta vägen mot hålet.

Mycket vill ha mer – jajamänsan! Du vill ha allt och det är bara att ta för sig. Och förresten, idag när girighet i det närmaste är en svensk livsnorm, är detta inget som helst att fästa sig vid. Så skäms inte nästa gång du sniker åt dig några viktiga centimetrar. Ärlighet varar möjligen längst, men med girighet når du längst.

Högmod

Även om det låter osannolikt så kan det finnas dagar då ingenting fungerar på banan och du spelar sämsta tänkbara golf. Inte så kul kanske… Då gäller det att skaffa sig uppmärksamhet på annat sätt.

golfskor

Vad är du mest stolt över? Även om parputtarna inte går i så har du i varje fall de snyggaste golfskorna! Och trots att du toppar alla utslag så har du tveklöst den största och blankaste drivern av alla. Definitivt något att vara stolt över!

Högmod är förresten en knepig synd. När man är generande medveten om sina egna tillkortakommanden kan det vara svårt att yvas, men bry dig inte om det. Var i stället stolt och kliv rakryggat ut i rampljuset igen.

En klok person lär ha sagt: ”Alla tänker bara på sig, det är bara jag som tänker på mig.” Så sant som det är sagt.

Vällust

Hur läcker är inte den manliga uppenbarelsen Bubba Watson med sina lockar i nacken och rosa driver! Man kan ge sig den på att han är ett vilddjur även utanför golfbanan…

Lär av detta. Njut av att vara en het golfspelare som fångar blickar snarare än jagar birdies. Klä på dig något läckert under golfshortsen, måla läpparna knallröda och knäpp upp en knapp till på pikén – du blir garanterat sexigast på banan. Även om spelet inte skulle nå upp till några högre höjder så blir du åtminstone belönad för din stil.

Text: Jenny Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights