Westwood årets golfare i Europa

Lee Westwood har för fjärde gången utsetts till årets spelare på Europatouren. Den 47-årige engelsmannen började säsongen med seger i årets första Rolex Series-tävling, Abu Dhabi HSBC Championship i januari, och avslutade det med att vinna Race to Dubai efter att ha kommit tvåa i DP World Tour Championship i Dubai i december.

Lee Westwoods flickvän Helen Storey är också hans caddie.

Mellan dessa två tävlingar visade Westwood en hög lägstanivå och ett jämnt spel. På 15 tävlingar missade han bara en cut och sex gånger slutade engelsmannen topp-20. Den 10-faldige Ryder Cup-spelaren var även värd för Betfred British Masters när Europatouren drog igång igen i juli efter tre månaders paus på grund av Coronan.

Lee Westwood

Westwood skrev historia med sin seger i Abu Dhabi. Han blev då den förste spelare på Europatouren att vinna i fyra raka årtionden. 47-åringen skrev ännu mer historia i Dubai. Han blev då den äldste vinnaren av Race to Dubai, samt den som har rekordet över längst tid mellan första och senaste titeln som årets spelare. Westwood blev det 2000 och 2009 och 20 år efter den första gången, blev han det igen.

Extremt smickrad

– Jag är mycket hedrad och extremt smickrad över att ha utsetts till European Tour Golfer of the Year eftersom jag vet att konkurrensen om priset i år har varit extremt hög. Jag vill tacka de inom media som röstade på mig och också ett stort grattis till alla på European Tour som gjort ett fantastiskt jobb i år som lyckats sätta upp ett internationellt schema under svåra tider, säger Westwood.

– Jag ser fram emot säsongen 2021, den 28:e säsongen i min karriär, som jag kommer att börja i Abu Dhabi HSBC Championship.

Förebild

– Lee har varit en fantastisk ambassadör för golfen och för European Tour, inte bara under hela 2020 utan också under hela sin karriär. Hans prestationer och hans engagemang för europeisk golf är otrolig. När touren drog igång efter det långa uppehållet i somras, ringde Lee oss och frågade vad han kunde göra för att hjälpa European Tour. Det visar vilken fin person han är, menade Keith Pelley, Chief Executive Officer för European Tour.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights