Golftävlingar i EuropaTävlingar

Maja Stark tvåa i tourfinalen

Maja Stark spurtade furiöst i finalen av Ladies European Tour på Los Naranjos. Svenskan avslutade med en fin 66-runda men det var för långt upp till vinnande Carlota Ciganda från Spanien som vann med fyra slag. Stark kan dock summera en fantastisk säsong med två segrar på LET och en slutlig sjätte plats i Costa del Sol Order of Merit. Detta på endast sex tävlingar!

Ciganda blev andra spelare från Spanien att vinna Andalucía Costa Del Sl Open de España och spanjorskans seger var aldrig riktigt hotad. Hon ledde med tre slag inför avslutningsrundan och Solheim Cup-stjärnan gjorde två birdies och en eagle på de första nio hålen och kunde sedan defilera in i mål. Hon avslutade med en birdie för 67 slag och totalt 15 under par.

– Jag är så glad, det här är en tävling jag verkligen ville vinna. Jag älskar Spanien och att vinna på hemmaplan är något väldigt speciellt, sa Ciganda efter sin seger.

Efter att ha kommit bland de tio bästa under sina senaste sju framträdanden i Costa Del Sol Open de España betydde det mycket för Ciganda att säkra segern inför sina hemmafans.

Carlota Ciganda vann tourfinalen på hemmaplan. Foto: Tristan Jones.

Fyra slag bakom Ciganda på andra plats kom alltså Maja Stark som sköt en bogeyfri sista runda på 66 och slutade på 11 under par. Stark inledde veckan med en 74-runda men lärde känna banan bättre varje dag och följde upp den mindre lyckade inledningsrundan med 68 och 69 och 66 slag.

– Jag njöt av veckan förutom min första runda, jag tror att Spanien är min favoritplats att spela på, sa 21-åringen.

– Att komma så nära de fem bästa i Race to Costa Del Sol svider lite, det var mitt mål för veckan. Jag visste att jag var tvungen att vinna och inget annat var i tankarna. Det var nära, men Carlota spelade så bra, jag ska bara försöka igen nästa år.

Rookie vann Race to Costa del Sol

Atthaya Thitikul från Thailand kom på tredje plats i Spanien, tre slag efter Stark och vann hela Race to Costa del Sol.

– Det har varit en berg-och-dalbanesäsong men jag känner mig verkligen glad och hedrad över att vinna Race to Costa Del Sol, det har varit ett fantastiskt år för mig på LET.

– Jag är så glad över att få göra det jag älskar, och jag har älskat att få vara en del av Ladies European Tour i år.

Rookien Thitikul var överlägsen till slut i Race to Costa Del Sol 2021 med nästan dubbelt så många poäng som tvåan Pia Babnik från Slovenien. Maja Stark slutade sexa, Anna Nordvist åtta och Johanna Gustavsson 22:a.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights