Golfbanor i SverigeGolfresor

Golftävlingarna duggar tätt i Jönköping

– Vi vet vilken kapacitet det finns här, så beslutet var enkelt. Jönköping står redo för ett unikt värdskap för en rad golfevent.

Ett pressmeddelande har trillat in till redaktionen, som berättar om hur den växande ute-trenden har gjort att det planeras en massa nya saker i Jönköping. Staden i Småland vill ha turister och man vill locka dit folk genom ett nytt samarbete mellan Destination Jönköping och Svenska Golfförbundet. Golfklubbarna i Jönköpingsregionen kommer i framtiden att arrangera ett flertal proffstävlingar och golfmästerskap för damer, herrar, seniorer och paragolfare.

Sedan tidigare arrangerar Sand Golf Club en proffstävling för herrar på den högsta nordiska nivån. Genom ett stöd från Destination Jönköping kommer nu ytterligare tävlingar att arrangeras bland kommunens klubbar under de kommande åren. Däribland Senior Tour, Big Green Egg Swedish Matchplay Championship för damer och paragolfare samt Golfens SM-vecka.

− Golf är sedan lång tid tillbaka av stort intresse för oss och en viktig del för vår besöksnäring. Naturen som arena är en del i vår evenemangsstrategi, och golf platsar naturligtvis mycket väl in i den, säger Caroline Törnblad, chef Möten & Evenemang på Destination Jönköping.

Många människor vill komma ut i naturen

– Vi har flera engagerade och välrenommerade klubbar, och i och med samarbetet med Svenska Golfförbundet och Smålands Golfförbund ger vi förutsättningar för fler tävlingar och mästerskap i syfte att synliggöra golfen och locka både aktiva, publik och andra golfintresserade till vår kommun, säger Caroline Törnblad.


De golfevenemang man nu värvat till Jönköping spänner över både bredd och elit. Tillsammans bidrar de till en jämlik evenemangssatsning med arrangemang för män och kvinnor, från elit och proffs till seniorer samt paraidrottare.

− Det här bidrar till en positiv effekt för golfen i hela regionen. Ett flerårigt samarbete ger arrangörsklubbarna möjlighet att växa och utvecklas i rollen som evenemangsarrangör. Det upprätthåller också golfintresset och får fler att uppmärksamma idrotten, vilket förhoppningsvis resulterar i ett ökat antal idrottsutövare samt fler inresande golfare till regionen, säger Mathias Resare, marknadschef Svenska Golfförbundet.


Utöver herrtävlingen på Sand GC, som är en deltävling på den svenska proffstouren MoreGolf Mastercard Tour, är nu även följande tävlingar beslutade till Jönköpingsregionen genom det nya samarbetet med Destination Jönköping:

Senior Tour 2022–2024
En nationell tour för damer och herrar, där Sveriges seniorelitspelare tävlar i olika åldersklasser. Under 2022 och 2023 kommer flera klasser under en av tourens omgångar att arrangeras i Jönköpingsregionen under ett gemensamt veckoslut, med tävlingar på tre klubbar. 2024 utökas arrangemanget till spel på fyra klubbar; Gränna GK, A6 GK, Jönköpings GK och Skinnarebo G&CC.
Om Senior Tour

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights