NyheterTävlingar

Grants succé i Sydafrika fortsätter

Det blev en drömstart för Linn Grant på Ladies European Tour. I hennes första tävling på LET som fullvärdig medlem tog hon hem sin första seger. Och detta i överlägsen stil. Grant vann Ladies Joburg Open med fem slag före Kim Metraux och det här var tredje segern i Sydafrika på en månad för Grant.

Efter att ha vunnit två tävlingar på Sunshine Tour, Dimension Data Ladies Challenge och Jabra Ladies Classic fullbordade hon ett sydafrikanskt hattrick med sin seger i Johannesburg.

– Det är alltid kul att vinna, det känns fantastiskt. Det var kul att komma till Sunshine Ladies Tour innan LET-säsongen började för att få ut det mesta av det fina vädret och få lite träning, säger Grant.

Linn Grant visade redan ifjol att hon har kapaciteten för att vinna på LET. Hon fick inbjudningar till Didriksons Skaftö Open och Creekhouse Ladies Open och kom då tvåa i båda tävlingarna. Hon vann sedan en LETAS-tävling i Frankrike i höstas men kan nu alltså även titulera sig vinnare på Ladies European Tour.

Grant visade inga tecken på nerver den sista runda i Johannesburg. Hon gjorde birdie direkt på de två första hålen och ytterligare en på femman och då hade luckan till de jagande spelarna vuxit till fyra slag. Hon kunde sedan spela avslappnat på de sista nio och kunde med en snygg birdie inför publiken på det 18:e hålet sträcka armarna i vädret.

Skönt med pappa som caddie! Foto: Tristan Jones/LET

– Det är skönt att ha min pappa som caddie, han har varit med mig i många tävlingar. Det är alltid kul när han är med mig och framförallt att få dela den här segern honom.

Segern i Johannesburg tar Grant till en delad ledning i 2022 års Race to Costa Del Sol med Georgia Hall och Esther Henseleit. Nästa vecka är det ytterligare en LET-tävling i Sydafrika, Investec South African Women´s Open. Kan segersviten för Grant fortsätta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights