NyheterTävlingar

Norén utslagen i WGC Match Play

Efter att ha besegrat Louis Oosthuizen den första dagen och sedan vunnit på walk over mot Paul Casey på torsdagen ställdes Alex Norén i en avgörande match mot kanadensaren Corey Conners om vem som skulle vinna gruppen och gå vidare till åttondelsfinal i WGC Dell Technologies Match Play. Där blev det tyvärr stopp för svensken som inte bara missar avancemanget till åttondelsfinal utan även möjligheten att nå topp-50 i världen som skulle innebära spel i Masters om två veckor.

Conners vann med 3/2 och möter den japanska överraskningen Takumi Kanaya i åttondelen.

Det blir ändå några riktiga höjdarmatcher att se fram emot på lördagen. Världsettan Jon Rahm är vidare efter två segrar. Han föll förvisso mot Patrick Reed i den sista matchen men de två segrarna räckte för att gå vidare och spanjoren möter nu Brooks Koepka. Fjolårets final spelades mellan Scottie Scheffler och Billy Horschel och de båda möts nu igen, denna gång redan i åttondelsfinal.

Scheffler gick ut i särspel mot Matt Fitzpatrick efter att båda kommit in med två segrar i gruppen. Där krävdes det sex hål innan Scheffler till slut kunde vinna. Nu jagar han revansch på Horschel.

– Det kommer att bli en rolig match. Jag ska bara gå hem och vila mig lite och förbereda mig för en bra match imorgon, sa Scheffler som vunnit två tävlingar på PGA-touren på kort tid och är en av världens hetaste spelare just nu.

Men matchexperten Billy Horschel är obesegrad i de senaste åtta matcherna i WGC Dell Technologies Match Play och blir en tuff nöt att knäcka för Scheffler.

Scottie Scheffler och Billy Horshel möttes i finalen förra året. Nu möts de igen i åttondelsfinal.

Det var flera grupper som avgjordes i särspel på fredagseftermiddagen. Will Zalatoris slog ut Viktor Hovland i grupp 3. Först slog Zalatoris norrmannen med 1/0 i gruppens sista match och sen alltså i särspelet om gruppsegern på det andra särspelshålet. Zalatoris möter nu Kevin Na som slog ut Maverick McNealy i särspel.

Dustin Johnson avancerade från grupp 8 och möter nu tävlingens stora skräll, 49-årigen Richard Bland som vann sin grupp och blir därmed den äldsta spelaren någonsin att gå till åttondelsfinal.  Världstvåan Collin Morikawa möter Abraham Ancer och vinnaren från 2019, Kevin Kisner möter Adam Scott. I den sista åttondelsfinalen blir det en europeisk duell i form av Englands Tyrrell Hatton som möter Seamus Power från Irland.

Klicka här för att komma till aktuell ställning i WGC Dell Technologies Match Play.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights