LivsstilNyheterPorträtt

Reed stämmer tv-experten Brandel Chamblee

Amerikanske golfproffset Patrick Reed, 32, stämmer Golf Channels kommentator Brandel Chamblee, 60. Reed menar att det handlar om ärekränkning och förtal, när kommentatorn återkommande gånger kallar honom för fuskare inför miljoner tv-tittare.

Patrick Reed anklagades för att ha fuskat

I januari 2020 skickade Reeds advokat ett brev till Chamblee, som krävde att tv-kommentatorn slutade upp med att upprepa anklagelserna om att Reed fuskat under en tävling. Patrick Reed straffades med två slag vid Hero World Challenge 2019 för att ha läges-förbättrat sin boll i en bunker, men han hävdade att han inte hade för avsikt att göra det. Reed har firat många segrar på golfbanan och vill inte ha sitt rykte förstört, vilket man kan förstå.

Läs mer om Reeds ”bollförbättring” här>>

Chamblee fortsatte att anklaga Reed för att inte spela rent spel på golfbanan. Kommentatorn nöjde sig inte med sina fuskanklagelser utan också pratade han illa om den 32-årige proffsgolfarens beslut att hoppa av från PGA-touren till LIV Golf tidigare i år. Reed hävdar att Chamblees åsikter har lett till att fans har vänt honom ryggen och kallat honom en fuskare vid tävlingar.

Patrick Reed gör sig i ordning inför tävling i omklädningsrummet

Enligt stämningsansökan har PGA-tourens representanter hotat honom. Det står: ”Trots hans exceptionella golfprestationer i världsklass avslutades Mr. Reed i juni 2022 konstruktivt som medlem av PGA Tour, som ett resultat av hot och åtgärder som vidtagits av dess kommissionär Jay Monahan och signerade med LIV Golf.”

Reed hade inte gått med i LIV

PGA stängde av sina medlemmar på obestämd tid om de spelade i det första LIV-evenemanget i juni utan tourens medgivande. Reed gick inte med i LIV förrän det andra evenemanget i North Plains, Oregon, förra månaden. Han stängdes av ändå.

Reeds klagomål lämnades in till U.S.A. District Court för Southern District of Texas i hans hemstad Houston.

Patrick reed Patrick håller i en golfklubba. Nathaniel Reed är en amerikansk professionell golfspelare som spelar på LIV Golf-touren. Han stämmer golfkommentatorn Brandel Chamblee.
Patrick Reed känner sig kränkt och vill aldrig mer höra att han är en fuskare. Han stämmer nu golfkommentatorn Chamblee.

Patrick Reed är en amerikansk professionell golfspelare som numera spelar på LIV Golf-touren. LIV är en omtalad tour eftersom den får sitt stöd av Saudiarabien. Eftersom landet inte följer samma folkrättsliga principer som västländerna har man sett ned på de golfspelare som skrivit avtal med denna tour.

Patrick Reed fyllde den 5 augusti 32 år och har firat många vinster på golfbanan med exempelvis nio segrar på PGA Tour, inklusive ett stort mästerskap, 2018 US Masters. Han har också vunnit två världsmästerskap i golf, 2014 WGC-Cadillac Championship och 2020 WGC-Mexico Championship.

Vem är Chamblee?

Brandel Eugene Chamblee är en före detta amerikansk proffsgolfare, kommentator och författare från St. Louis i Missouri. Chamblee var en duktig kommunikatör och tog examen från University of Texas med en examen i retorik. Reed stämmer nu golfkommentatorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights