NyheterTävlingar

Finca Cortesin bygger om öppningshålet inför Solheim Cup

Finca Cortesin står som värd för Solheim Cup den 22-24 september 2023. Nu har anläggningen byggt om det första hålet på banan för att ge spelarna och publiken en spektakulär start.

Atmosfären på det första hålet i Solheim Cup och Ryder Cup är olik någon annan golftävling. Med alla  europeiska och amerikanska fans som sjunger sina ramsor, all musik och alla färger gör matcherna helt unika.

Ladies European Tour, Deporte & Business och Finca Cortesin var alla överens om att det första hålet i Solheim Cup 2023 skulle vara en plats där ett stort antal människor kunde samlas och samtidigt vara en rejäl utmaning för spelarna.

Den platsen fanns, men hålet var nummer 4 och inte nummer 1, så teamet på Finca Cortesin med VD:n Vicente Rubio i spetsen, gick till jobbet för att göra de nödvändiga förändringarna.

Som ett resultat kommer det nya öppningshålet på Finca Cortesin att vara en kort par-4, med en stor sjö på vänster sida hela vägen till greenen med en smal fairway och en stor och ondulerad green.

– Det var ett bra beslut att vi har gjort den här förändringen. Det nya öppningshålet gör att vi kan ha en stor läktare med plats för över 1 000 personer som kommer att ge en fantastisk atmosfär. Jag tror att det är det perfekta hålet för att starta ett Solheim Cup, menar Vicente Rubio.

– Hålet är ett risk-and-reward. Spelare kan antingen försöka nå greenen med ett slag eller spela mer konservativt. Hålets design och den stora höjdskillnaden mellan tee och green kommer att göra det spektakulärt och jag tvivlar inte på att det kommer att bli en succé.

Finca Cortesin gör sig redo för Solheim Cup nästa år.

Kaptenerna för Europa och USA, Suzann Pettersen och Stacy Lewis har båda varit på plats på Finca Cortesin och är imponerade av det nya öppningshålet.

– Jag tror aldrig att vi någonsin har haft ett första hål som detta i Solheim Cup. Det är som en amfiteater, läktarna kommer att vara praktiskt taget ovanför spelarna, vilket kommer att få publiken att känna sig väldigt nära. Det är definitivt ett fantastiskt hål för Solheim Cup, säger Stacy Lewis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights