Nyheter

Cameron Smith går över till LIV

PGA-touren har förlorat ännu en golfstjärna till den kontroversiella LIV-golftouren. Senaste spelaren, som skrivit under ett generöst avtal, är The Open-vinnaren från Australien. Cameron Smith går över till den kritiserade LIV-touren, som får stöd av Saudiarabien.

Tar klivet över till LIV-golftouren

Cameron Smith fick frågan redan samma dag han vann British Open. Kommer du att skriva på för LIV-golftoren?
Svaret kom inte direkt. Smith gav istället ett kryptiskt uttalande och många insåg vad som skulle hända. Även denne stjärna var på väg att ta chansen att skriva på för den omstridda touren för att tjäna massor av pengar. Och Smith får sällskap på LIV av en landsman.

Även Marc Leishman, även han från Australien, har bestämt sig för att hoppa över till LIV, golftouren som sponsras av Saudiarabien. Marc Leishman är 38 år och professionell golfare som för närvarande spelar på PGA-touren. 2009 vann han årets Rookie of the PGA Tour. Han var den första australiensaren som vann priset.

Med ”aussies” som Matt Jones, Travis Smyth och Wade Ormsby på LIV Golf-listan kan utbrytar-tourens talesman, Greg Norman, vara på väg att bilda ett helt australiskt lag, liknande det som hänt med de sydafrikanska spelarna på touren.

Phil Mickelson
Phil Mickelson fick kritik för sitt avhopp från PGA-touren.

Plötsligt befinner sig Phil Mickelson och Greg Norman på en bra plats i solen igen. Hela vintern har de kritiserats för att slå ett slag för en golftour, som stöds av Saudiarabien vilket knappast varit populärt. Golfspelare såsom Tiger Woods och Rory McIlroy har gjort skrapa uttalanden emot den nya golftouren och fått applåder från hela golfvärlden. Men nu står de ganska ensamma kvar på PGA-tourens scen.

Greg Norman
Greg Norman kan skatta sig lycklig efter att alltfler elitgolfare hoppar på LIV-touren
Hur ska det gå för golfen?

Höga summor och löften om en tryggad framtid har gjort att den ena efter den andra elitspelaren gått över till LIV. Hur golfen kommer att se ut i höst återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights