Grymt Grant: Svenska amatören imponerade!

Självförtroendet är på topp och det finns inga tvivel nu – Linn Grant ligger tvåa efter tredje varvet i US Women’s Open och imponerar stort.
– Jag är nog minst förvånad av alla, säger hon i Viaplays sändning.

Med pappa John Grant som caddie känns det tryggt där ute på Champions Golf Club.

Världen har genom dagens insats fått upp ögonen för denna duktiga amatör och lovorden haglar över den 21-åriga skånskan. Sverige har en gyllene generation golfspelare på damsidan och Linn Grant sticker ut rejält i tävlingen. Hon ligger tvåa och får gå i ledarbollen i årets sista major.

Rankad femma


Linn Grant är rankad som världens femte bästa amatörspelare och var med när Sverige i år vann lag-EM för tredje gången i följd. Grant har inlett tävlingen på Champions Golf Club i Houston med två raka 69-rundor och är totalt fyra slag under par.

De rår inte på henne

De rutinerade spelarna får kämpa. Sydkoreanska världsettan Ko Jin-Young och andra duktiga damer som är majorvinnare sedan tidigare kan inte matcha det golfspel som Linn Grant har visat upp i Texas.

Inför finalen på söndagen blir det oerhört spännande om den svenska amatören kan komma i kapp den stora mästaren Hinako Shibuno som leder. Kaitlyn Papp är från Austin i Texas och började spela golf vid sex års ålder. Hon ligger på tredje plats.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights