Golfbanor i SverigeNyheter

Hagge GK vald till Årets Golfklubb 2022

Golfjournalisterna är en fristående organisation med ett hundratal journalister, fotografer och andra som återkommande arbetar med golf i media som medlemmar. Varje år utser Golfjournalisterna Årets Golfklubb, och i år var konkurrensen ovanligt tuff. Men till slut föll valet på Dalarna och Hagge Golfklubb.

Så här skriver föreningen om sitt val:

Glädje, gemenskap och kvalité är Hagge Golfklubbs ledord. På denna snart 60-åriga klubb, mellan Ludvika och Smedjebacken, blir man alltid sedd. Alla hejar på alla och många vittnar just om det varma och personliga bemötandet.

Två år i rad har klubben funnits i topp i flera kategorier i Golfhäftets årliga utvärdering och restaurangen nämns ofta som en favorit av gästerna. Stolthet kännetecknar en medlem i Hagge GK och den ideella kraften går som en röd tråd genom hela klubbens verksamhet.

Sedan 2010 finns en fast anställd pro som prioriterar utveckling av ungdomssidan. Cirka 100 ungdomar och juniorer är i träning året om. Populära Golfskolan, med närmare 80 deltagare veckan före midsommar, är en viktig källa till nyrekrytering. Hagge Open har arrangerats i över 40 år och sedan tre år genomförs även Hagge Open damer samma helg. Naturligtvis är prisborden lika stora för herr- och damklassen.

Golfveckan är ett annat populärt inslag i klubbens verksamhet. Den lockar över 1 000 deltagare och inleds alltid med en välgörenhetstävling i samarbete med Lions, där behållningen oavkortat går till cancerforskning. Sedan 2017 har klubben gått från att förvalta till att utveckla sin anläggning. Som exempel kan nämnas: två nybyggda stugor, restaurangen utbyggd och renoverad både in- och utvändigt, fler platser för besökare med campingfordon, padelbanor, golfstudio, vissa hål har ändrats och i år ska rangen moderniseras. Försäljning av 13 tomter och god ekonomi under årtionden borgar för denna satsning. Målet är att Hagge GK ska vara en levande anläggning året om.

Hagge GK andas välkomnande och klubbmärket med dess slogan ger en god och sammanfattande bild: ”Hagge GK – mitt andra hem”. Därför utser Föreningen Golfjournalisterna Hagge GK till Årets Golfklubb 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights